Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ecosisteme de parteneriat: Peste 2.500 de companii fac parte din Microsoft Partner Network

24 Iulie 2011



Ecosistemul de parteneriat dezvoltat de Microsoft în lume este, probabil, unul dintre cele mai complexe. Poate şi de aceea compania a simţit nevoia, anul trecut, să remodeleze sistemul de parteneriat, făcând loc unui număr de 29 de competenţe, pentru că diferenţierea între partenerii aflaţi în top să se facă mai uşor. Microsoft investeşte continuu în programele de parteneriat, reunind astăzi peste 640.000 de organizaţii în întreaga lume, dintre care peste 4.000 în România.

Pentru a se asigura că aceşti parteneri sunt bine pregătiţi, Microsoft pune la dispoziţia acestora un program de parteneriat, denumit Microsoft Partner Network – MPN.


Partenerii îşi pot demonstra expertiza în domeniul de activitate, obţinând statutul de Silver Competency sau Gold Competency, disponibile pentru cele 29 de arii de soluţii existente în cadrul Microsoft Partner Network. Competenţele răspund unor nevoi specifice de business ale clienţilor şi aduc partenerilor beneficii şi drepturi diferite, în funcţie de certificarea obţinută (Silver sau Gold): de la acces pentru utilizare internă, testare şi dezvoltare a produselor Microsoft, până la resurse de marketing, training-uri tehnice şi de vânzări prin Partner Learning Center.


Partenerii pot, de asemenea, să devină membri ai Comunităţii Small Business Specialist (SBSC), deschisă firmelor ce oferă soluţii pentru afacerile mici şi mijlocii. În cadrul comunităţii, partenerii pot păstra mai uşor legătura unii cu alţii, dar şi cu experţi Microsoft. În plus, aceştia au acces la software, unelte de dezvoltare şi training prin intermediul subscripţiilor Microsoft Action Pack. Programele pentru startup-uri software (Microsoft BizSpark) şi agenţii Web (Microsoft WebsiteSpark) sunt acum parte din Microsoft Partner Network.


Microsoft Cloud Essentials Pack oferă partenerilor posibilitatea de a experimenta şi de a-şi extinde oferta în zona de cloud, răspunzând anticipat viitoarelor cerinţe ale pieţei. Mai mult, prin Microsoft Cloud Accelerate, Microsoft încurajează şi recompensează angajamentul partenerilor care au vândut soluţii bazate pe servicii de cloud, au luat parte la training-uri avansate sau pot oferi referinţe în piaţă.



Mihai Iordache


„Relaţiile cu partenerii au reprezentat o direcţie strategică pentru Microsoft şi au stat la baza succesului companiei timp de 33 de ani. Programul de parteneriat cu Microsoft trebuie privit, în primul rând, din perspectiva multiplelor beneficii pe care le aduce firmelor de IT din România, taxele anuale percepute (e.g. 1.560 de euro pentru Silver Competency, 3.300 de euro pentru Gold Competency) având menirea de a acoperi, în principal, logistica din spatele resurselor ce devin disponibile partenerilor. Dacă vorbim, însă, de beneficiile pe care Microsoft Partner Network le pune la dispoziţia firmelor, acestea se reunesc în-tr-o gamă completă de resurse menite să susţină competitivitatea firmelor româneşti pe o piaţă tot mai dinamică. Pornind de la accesul la cele mai noi produse şi tehnologii Microsoft pentru uz intern, demonstraţii şi testare şi până la posibilităţi extinse de training online, acces la resurse de marketing sau la portalul Microsoft Pinpoint (catalogul global al partenerilor Microsoft) ori logo-uri ce atestă specializarea partenerilor, beneficiile din program cresc odată cu evoluţia partenerului spre nivelul de Gold Competency”, precizează Mihai Iordache, Director, Small and Medium Solutions and Partners Microsoft România.


În România sunt, în prezent, peste 2.700 de persoane certificate (MCP) pe tehnologii Microsoft, ce deţin 9.600 de certificări.


Peste 2.500 de companii fac parte din Microsoft Partner Network:


- Certificare Silver şi Gold – 219
- Microsoft Action Pack Subscription – 586
- BizSpark – 239 de startups
- WebSiteSpark – 278 agenţii Web
Peste 1.700 de reselleri Microsoft nu figureaza încă în MPN.


Certificări disponibile în prezent:

Certificări pentru IT Professionals: MCTS (Microsoft Certified Technical Specialist), MCITP (Microsoft Certified IT Professional), MCDST (Microsoft Certified Desktop Support Technician), MCSA (Microsoft Certified Systems Administrator), MCDBA (Microsoft Certified Database Administrator), MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer)


Certificari pentru Developers: MCPD (Microsoft Certified Professional Developer), MCAD (Microsoft Certified Application Developer), MCSD (Microsoft Certified Solution Developer).


În afara celor două categorii descrise mai sus, există şi certificări avansate: MCM (Microsoft Certified Master) şi MCA (Microsoft Certified Architect)


Pentru utilizatorii de Microsoft Office există certificarea MOS (Microsoft Office Specialist), pentru studenţi există MTA (Microsoft Technology Associate), iar pentru specialiştii ce doresc să devină traineri şi consultanţi pe tehnologii Microsoft, există certificările MCT (Microsoft Certified Trainer) şi MCLC (Microsoft Certified Learning Consultant).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite