Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ecosisteme de parteneriat: Peste 2.500 de companii fac parte din Microsoft Partner Network

24 Iulie 2011




„Unul dintre principalii diferenţiatori este dat de competenţa obţinută atât pentru soluţiile de infrastructură, cât şi pentru soluţiile de business. Mai mult decât atât, strategia noastră de adresare a pieţei de produse şi soluţii software livrate în regim SaaS este susţinută de creşterea constantă din 2010 a volumului de proiecte, înscriindu-se în tendinţele generale ale pieţei de migrare către aplicaţii în Cloud. Proiectele derulate de GENESYS Systems în 2010 şi beneficiile obţinute de clienţii noştri ca rezultat direct al implementării de soluţii în Cloud (reduceri de cost, implementare rapidă şi vizibilitate imediată în business) ne-au dovedit că piaţa românească a devenit suficient de matură pentru această abordare şi ne-au încurajat să ne dezvoltăm echipa şi competenţele în această direcţie”, adaugă Andreea Mărăşescu.


Cel mai recent proiect derulat de companie, bazat pe platforma Microsoft, a constat în implementarea unei soluţii pentru acoperirea integrală a serviciilor IT interne ale companiei: securitate, comunicare unificată, conectivitate la Internet, document management, dar şi managementul relaţiilor cu clienţii.


- Matricia Solutions


În cadrul echipei Matricia, 9 dintre specialiştii săi deţin diverse certificări Microsoft pentru suitele Microsoft Dynamics CRM şi AX, precum şi pentru SQL Server şi .Net Framework. Compania deţine următoarele competenţe şi certificări Microsoft: Silver Enterprise Resource Planning şi Silver ISV (Independent Software Vendor) şi este Microsoft Small Business Specialist – sigla de certificare acordată companiilor ce deţin experienţă dovedită în crearea de soluţii pentru firme mici.



Diana Lungulescu


„Având în vedere tehnologia recunoscută Microsoft, precum şi condiţiile de parteneriat impuse de Microsoft, certificarea Microsoft reprezintă o garanţie a calităţii soluţiilor şi serviciilor pe care le oferim clienţilor noştri. Ca furnizor de soluţii CRM şi ERP pe platforme Microsoft, Matricia Solutions se diferenţiază de companiile concurente prin experienţa îndelungată a specialiştilor săi în implementarea de astfel de soluţii la companii de top din România şi din regiune, prin soluţii adaptate la cerinţele şi nevoile de business ale clienţilor săi, precum şi prin serviciile aferente de consultanţă, project management şi customer service pe care le oferă”, spune Diana Lungulescu, managing director Matricia Solutions.


Cel mai recent proiect al companiei, care a implicat expertiza pentru soluţii Microsoft, a fost implementarea la Boromir Ind a iCare for Distribution, soluţia CRM dezvoltată pe platforma Microsoft Dynamics CRM, pentru eficientizarea activităţilor de vânzări şi marketing.


- PRAS Consulting


PRAS Consulting este Microsoft Certified Partner, cu competenţele Silver Desktop, Silver Midmarket Solution Provider, Silver Server Platform, Silver Mobility.



Paul Roman


„Până la sfârşitul lunii iulie vom avea competenţa Gold pentru Unified Communication.
De asemenea, suntem certificaţi ca Lync-Ready Partner (din câte ştiu eu suntem singura companie din România ce a primit această certificare pentru a implementa soluţii de mesagerie unificată bazate pe Lync Server), precum şi parteneri preferaţi pentru zona de Cloud”, spune Paul Roman,
Managing Partner PRAS Consulting
.


Programul de parteneriat al Microsoft a adus companiei câteva beneficii evidente: vizibilitate mai mare, încrederea clienţilor în serviciile oferite, posibilitatea de a intra în zona de contracte cu valori medii şi mari.


„Dacă privim PRAS prin prisma numărului de angajaţi, suntem o companie mică. Pentru a avea şanse într-o piaţă dominată de companii mult mai mari ca a noastră aveam nevoie de un diferenţiator. Cred că ceea ce ne diferenţiază faţă de competiţie este faptul că răspundem extrem de repede la solicitările primite din partea clienţilor sau a potenţialilor noştri clienţi. În general, companiile din branşa noastră încearcă să lungească în mod artificial durata proiectelor pentru a-şi justifica costurile mari. Pentru noi este mai important să terminăm implementările cât mai rapid şi fără greşeală, pentru a putea merge mai departe la următorul proiect”, precizează Paul Roman.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite