Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

BitDefender lanseaza o solutie de securitate pentru mediul virtualizat

31 August 2011



BitDefender intra pe o piata noua, acea a produselor de securitate pentru mediul IT virtualizat. Produsul Security for Virtualized Environments integreaza tehnologia VMware vShield si a fost anuntat oficial in cadrul VMworld 2011. (eveniment in curs de desfasurare in LasVegas US) Lansarea comerciala va avea loc in urmatoarele 2-3 luni. „Combinând funcţii cheie pentru securizarea mediilor virtualizate cu tehnologia superioară de detecţie Bitdefender, Security for Virtualized Environments by Bitdefender este soluţia potrivită pentru companii medii şi de mari dimensiuni”, este de părere Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer al Bitdefender.
Noul produs de la Bitdefender răspunde provocărilor actuale din mediul de business, de securizare a mediilor virtualizate de lucru. Printre beneficiile cele mai importante oferite de Security for Virtualized Environments by Bitdefender se numără optimizarea consumului de resurse şi protecţia îmbunătăţită.
Instalat în medii VMware, noul produs Bitdefender se integrează cu tehnologia VMware vShield Endpoint™. Această arhitectură de securitate oferă protecţie atât sistemelor de operare Linux şi Solaris, cât şi mediilor care care au la bază alte tehnologii de virtualizare. Beneficiind de o arhitectură unică de produs, multe dintre sarcinile de scanare sunt centralizate şi rulate într-o maşină virtuală Linux. Acest lucru permite produsului să reducă încărcarea sistemului atunci când se fac update-uri, sunt activate diverse sarcini de management şi în timpul scanărilor. Totodată, scanarea centralizată elimină problemele de securitate care pot apărea în momentul încărcării sistemului.
Ca si alte produse BitDefender si Security for Virtualized Environments include tehnologia proprietară B-HAVE, care analizează comportamentul codurilor potenţial periculoase într-un mediu emulat separat, eliminând astfel alarmele false şi crescând semnificativ rata de detecţie pentru ameninţări noi sau necunoscute. Tehnologia B-HAVE i-a adus Bitdefender recunoaşterea Virus Bulletin VB100, obţinând, în februarie 2011, cel mai mare punctaj pentru detecţia ameninţărilor. Totodată, tehnologia Bitdefender a ieşit pe primul loc în cadrul celor mai recente sesiuni de testare AV-TEST devenind astfel tehnologia de securitate numărul 1 în lume, în anul 2011.
„Vom lansa oficial noul produs, Security for Virtualized Environments by Bitdefender, în cursul acestui an şi ne bucurăm că am putut să îl anunţăm în cadrul VMworld® 2011. Pe măsură ce companiile îşi cresc numărul de servere virtualizate, rolul produselor de securitate create special pentru a răspunde provocărilor din mediile virtualizate devine din ce în ce mai important. Arhitectura noului produs le permite companiilor să îşi maximizeze ROI-ul activităţilor realizate prin centrul de date”, este de părere Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer al Bitdefender.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite