Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Implementare Microsoft Lync Server 2010 finalizata la Primaria Sectorului 2

08 Septembrie 2011



PRAS Consulting a anuntat finalizarea proiectului de implementare a Microsoft Lync Server 2010 la Primaria Sector 2 a Municipiului Bucuresti. Primaria sectorului 2 detine o infrastructura complexa si o retea de divizii dispersata in numeroase locatii pe raza sectorului. Cresterea eficientei in comunicatii si nevoia de a utiliza instrumente eficiente de teleconferinta, au condus la implementarea unei solutii informatice moderne pentru eficientizarea proceselor de comunicare.
“Am folosit Microsoft Lync la conferinta internationala «ePlatforma”, prin intermediul careia am transmis live evenimentul si am permis accesul telefonic al participantilor din strainatate. Invitatii din 10 state au fost foarte placut impresionati, deoarece se puteau conecta foarte utor si aveau acces la multiple posibilitati de comunicare”, a declarat primarul sectorului 2, Neculai Ontanu.
„Primaria Sector 2 a fost prima implementare comerciala pentru Microsoft Lync 2010 in Romania. Pentru noi, pe langa provocarea tehnica, aceasta implementare reprezinta si bucuria de a vedea ca si in Romania administratia locala poate investi in tehnologii ce au fost create pentru a reduce costurile operationale”, a precizat Paul Roman, Managing Partner – PRAS Consulting.
Microsoft Lync Server 2010 este o solutie eficienta de comunicare, adaptata unui mediu economic tot mai dinamic. Componenta Voice over IP (VoIP), din Microsoft Lync Server, faciliteaza comunicarea intre sucursale din locatii geografice diferite, fara costuri interurbane. Conferintele audio, video si Web integrate permit reducerea costurilor cu deplasarile si a celor pentru organizarea conferintelor conventionale.
"PRAS Consulting este o companie care a ales sa investeasca in tehnologii de viitor cum ar fi zona de «Unified Communications» sau zona de «Cloud». Microsoft Lync 2010 este un sistem complet pentru comunicatii unificate care impreuna cu Microsoft Exchange 2010 ofera utilizatorilor email, prezenta, telefonie, conferinte audio/video, etc. prin intermediul unei interfete unice extrem de usor de utilizat”, a continuat Paul Roman.
“Dupa realizarea pilotului pe Lync Server, a inceput promovarea interna a solutiei. Tinand cont de dorinta conducerii de a integra o solutie de videoconferinta si avand in vedere experienta, am promovat solutia de la Microsoft. In prima etapa, am incercat integrarea intr-un proiect cu finantare europeana a carui implementare a durat pana in 2010. PRAS Consulting a realizat cu succes implementarea si suportul solutiei, in calitate de partener certificat Microsoft pentru produsul Lync”, a declarat Valentin Ifrim, Director Executiv, Directia de Sisteme Informatice si Administrare Echipamente – Primaria Sector 2.
“Implementarea Lync a adus un important avantaj in ceea ce priveste economia de timp pentru personalul din conducere, prin reducerea deplasarilor pentru intalnirile periodice. In plus, solutia a contribuit la optimizarea proceselor de comunicare in cadrul organizatiei, iar in viitor estimam ca urmeaza sa conduca la reducerea costurilor”, a mai precizat Valentin Ifrim.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite