Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ATC ROM ofera si solutie ERP special adaptata proceselor bancare

18 Octombrie 2005



Sectorul bancar constientizeaza ca nu poate evita standardizarea si eficientizarea propriilor procese de business. Introducerea centrelor de servicii comune, externalizarea proceselor de business care nu tin de competentele principale ale bancilor si alte fenomene sunt rezultatul acestei tendinte. Importanta ERP in sectorul bancar creste. Motivele principale de a investi in ERP sunt o mai mare transparenta si calitate a informatiei si eficientizarea proceselor de business. Bancile doresc sa investeasca in solutii ERP in principal pentru contabilitate, raportare financiara si constructie bugetara. Factorii majori ai unei implementarii de succes a sistemelor ERP sunt implicarea top managementului si definirea precisa a cerintelor. Reglementarile legislative, precum Basel II si IFRS reprezinta un motiv in plus pentru implementarea unui sistem ERP.


Dimitris Baltas, director general al companiei ATC ROM, a declarat pentru Market Watch ca „ERP este o colectie de module software care sprijina operatiunile unei companii, independent de sectorul de activitate. Este un soft adaptabil necesitatilor oricarei industrii. Prin implementarea intr-o banca a modulelor pentru operatiunile contabile, salarii, resurse umane, bugetare, raportare, ca parti complementare ale sistemului de core banking, exista o viziune completa si clara a tuturor operatiunilor bancii.


Din dorinta de a veni in intampinarea acestor cerinte ale sectorului bancar, ATC a extins solutia ERP Epicor pentru sustinerea proceselor specifice.


Menirea unui sistem de core banking este sa sprijine operatiunile unei banci din punctul de vedere al activitatii productive, front-office-ul, adica operatiunile bancii cu clientela si produsele bancare.


Solutia de core banking si ERP-ul furnizeaza informatii complementare, acestea integrandu-se intr-o viziune unitara asupra intregii activitati a bancii.“


Tranzitia de succes catre economia digitala necesita solutii care pot face fata noilor cerinte. O imagine completa si controlul asupra proceselor de business ale companiei sunt conditii sine qua non ale profitabilitatii. Cel mai important instrument de control al unei banci este sistemul financiar, care permite monitorizarea activitatii financiare in timp real, analiza si invatarea din propria experienta.


Solutia ERP bancara ajuta bancile sa faca fata provocarii cresterii volumului de operatiuni


In ultimii ani, majoritatea distribuitorilor de ERP au incheiat contracte de distributie cu firmele de software, pentru a furniza mai multe functionalitati si a-si imbunatatii solutia proprie.


Un exemplu in acest sens este colaborarea dintre ATC si Epicor. Dupa patru ani de implementari de solutii informatice in banci, ATC a acumulat experienta in acest domeniu si a extins functionalitati specifice modulelor ERP ale Epicor. In prezent, pe baza parteneriatului cu compania i-flex solutions, numarul unu mondial in solutii de core banking dar si a parteneriatului cu compania Epicor, ATC ofera bancilor o solutie integrata destinata sa perfectioneze operatiunile si procedurile interne, oferind valoare adaugata intregii afaceri.


Aceste extensii ale ERP-ului si-au dovedit functionalitatea la Egnatia Bank din Grecia, Barclays Bank din Grecia, Post Bank din Bulgaria si Bancpost din Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite