Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

VMware si Cisco colaboreaza pentru inovatii cloud

12 Septembrie 2011



VMware si Cisco au anuntat in cadrul VMworld® 2011 noi inovatii tehnologice si imbunatatiri ale solutiilor combinate de virtualizare care vin in ajutorul clientilor pentru accelerarea ritmului de adoptare a tehnologiilor cloud. Valorificand o relatie strategica si o colaborare tehnologica de peste patru ani, companiile, in colaborare cu parteneri din industrie, au anuntat o realizare semnificativa in virtualizarea retelelor, care va extinde gama de mobilitate a masinilor virtuale in numeroase centre de date si medii cloud. Companiile au anuntat si imbunatatiri aduse unei serii de solutii de virtualizare desktop si infrastructura cloud menite sa dezvolte scalabilitatea, securitatea si performanta.


Reteaua locala virtuala extensibila, adica VXLAN, este urmatorul pas important pe calea spre retele logice, virtuale care pot fi create la cerere, oferind companiilor posibilitatea de a utiliza capacitatea de calcul si stocare pentru aplicatii critice – oriunde aceasta este necesara.
Pentru aplicatiile care functioneaza in cloud, managerii IT trebuie sa controleze accesul la date si aplicatii al fiecarui utilizator cu ajutorul retelelor logice pentru fiecare etapa a aplicatiei. VXLAN va putea fi scalat astfel incat sa integreze milioanele de retele logice necesare functionarii aplicatiilor in cloud, cu valorificarea eficienta a resurselor retelei.
VXLAN va suporta si aplicatiile care functioneaza in sisteme cloud hibride unde capacitatea de calcul provine dintr-o gama de resurse din sisteme cloud private si publice. VXLAN va oferi o tehnica de incapsulare a retelei cu identificatori de segment pentru a crea milioane de retele logice si pentru a permite deplasarea usoara a volumelor de munca intre centre de date si infrastructuri cloud.
VXLAN, care se bucura de sprijinul multor distribuitori importanti din industrie, a fost transmisa catre Internet Engineering Task Force (IETF –organizatia de promovare a standardelor in Internet) in vederea standardizarii, iar pe pagina web IETF este disponibila si o versiune preliminara a specificatiilor pentru VXLAN.


Sistemul de calcul unificat (UCS) al Cisco a stabilit un nou record mondial pentru standardul VMmark® 2.1 al VMware, standardul de performanta cloud in industria de profil, cu o performanta de peste 21% fata de alte servere cu un numar identic de nuclee de procesare.
Standardul VMware VMmark 2.1 modeleaza un mediu cloud tipic, folosind caracteristici cheie VMware vSphere® cum ar fi VMware vMotion®, VMware Storage vMotion® si VMware Distributed Resource Scheduler pentru a echilibra volumul de munca in toate resursele disponibile in cloud.


Extinderea solutiilor de virtualizare desktop de la Cisco si VMware
In noiembrie anul trecut, Cisco si VMware au anuntat o solutie de virtualizare a desktop-ului bazata pe sistemul Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI) si pe VMware View™ 4.5. Cisco si VMware extind solutia VXI pentru a suporta VMware View 5, dar si integrari cu suita Cisco de solutii de colaborare.
VMware View si Cisco Unified Communications ofera un spatiu de lucru colaborativ care va cuprinde controlul apelurilor si o scalabilitate sporita cu VMware vSphere 5, VMware View 5, Cisco Unified Communications (UC) si Cisco Unified Computing System (UCS).


VMware View 5 va fi disponibil pe terminalele Cisco Cius si Cisco Virtualization Experience Clients (VXC) 2100 si 2200, oferind utilizatorilor un acces foarte sigur si in timp real la continutul si aplicatiile de afaceri, oricand si oriunde, fara compromisuri in ceea ce priveste experienta extrem de colaborativa a utilizatorului.
VMware View cu WebEx Connect 7 permit comunicarea de tip Click-To-Call intre utilizatorii care folosesc WebEx Connect in interiorul desktop-urilor virtuale VMware View, permitand utilizatorilor sa comunice mai eficient.
Pentru a imbunatati si mai mult securitatea in infrastructuri cloud cu locatari multipli, Cisco prezinta o demonstratie de firewall Virtual ASA pentru Nexus 1000V si intentioneaza sa integreze firewall-ul Virtual ASA de la Cisco cu VMware vCloud Director.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite