Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

ASF vrea sa implementeze un nou soft in bancile din Romania

12 Septembrie 2011



Advantage Software Factory (ASF), companie romanească de IT, tinteste 5 clienti bancari în urmatorul an pentru o nouă solutie software, Anytime SmartFIN. Aplicatia simplifică procesul de analiză şi monitorizare financiară a persoanelor juridice într-o bancă.
„Anytime SmartFIN este cea mai nouă aplicaţie dezvoltată de ASF şi a fost deja implementată cu success la una dintre primele două bănci din România. În prezent, majoritatea instituţiilor bancare utilizează predominant fişiere Excel în procese de analiză şi monitorizare financiară a persoanelor juridice, iar acest mod de lucru creează multiple probleme. Noul software rezolvă aceste situaţii, aducând totodată avantajul raportării rapide şi centralizate”, a explicat Ştefan Păun, General Manager al Advantage Software Factory.



Aplicatia ajută la eficientizarea proceselor de evaluare şi monitorizare a riscului de creditare, calculare a rating-urile interne, precum şi a cotaţiilor BNR necesare provizioanelor. Reducerea costurilor realizată prin implementarea unei astfel de aplicaţii depinde de o serie de factori, precum complexitatea proceselor de business, numărul de oameni implicaţi în evaluare şi aplicaţiile folosite până în acel moment.
„Estimăm că, prin implementarea noii soluţii se poate creşte eficienţa evaluării şi monitorizării creditării cu până la 50%, generată în principal de funcţionalităţi precum automatizarea procesului de import a documentelor financiar-contabile, centralizarea modelelor de scoring şi a analizelor financiare şi raportarea consolidată în timp real”, a adăugat Păun.
În plus, implementarea sistemului are ca efecte şi reducerea riscului operaţional, arhivarea documentelor şi a informaţiilor în conformitate cu standardul Basel II, eficientizarea procesului de analiză, centralizarea informaţiilor necesare analizelor şi clasificării clienţilor, precum şi simplificarea procesului de raportare.


În primele 12 luni de la lansarea noului software, compania îşi propune implementarea sistemului la minimum 5 bănci locale, estimare bazată pe reacţiile pozitive venite din partea unor clienţi ASF. Potrivit reprezentaţilor companiei, potenţialul de dezvoltare pe sectorul bancar este foarte mare datorită faptului că aplicaţia Anytime SmartFIN unifică toate procesele necesare analizei şi monitorizării financiare.
Printre beneficiile oferite de noul software se numără şi identificarea riscurilor din piaţă şi definirea de noi modele de risc, optimizate conform tendinţelor din economie, precum şi utilizarea facilă a aplicaţiei care nu necesită cunoştinţe în domeniul IT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite