Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

TotalSoft anunta primele solutii in cloud

13 Septembrie 2011



TotalSoft anunta disponibilitatea mai multor soluţii de afaceri în Cloud. Pentru început, TotalSoft pune la dispoziţia IMM-urilor soluţii pentru automatizarea şi simplificarea proceselor de achizitii (Charisma eProcurement), controlul costurilor (Charisma Cost Control), managementul documentelor specifice departamentelor de resurse umane (Charisma HR Document Management), managementul fluxurilor de lucru (Charisma Workflow), dar şi soluţii complete de automatizare a activităţii companiilor care activează în domeniul serviciilor gen case de avocatura, servicii financiar-contabile, case de dezvoltare software (Charisma Office Automation).


Decizia de diversificare a modelului de business face parte din strategia pe termen mediu a companiei, care presupune focalizarea soluţiilor tradiţionale spre companiile medii şi mari, cu bugete de peste 100.000 de euro pentru proiecte complexe IT, şi dezvoltarea de noi soluţii şi modele de business adaptate nevoilor companiilor mici, cu bugete sub 20.000 de euro.


„Cloud computing-ul reprezintă o piată cu un potential fantastic de dezvoltare. Principalul motor de creştere este dat de schimbarea tot mai frecventă a cerinţelor consumatorilor. Orice companie este obligată să se alinieze la aceste cerinţe. Din cauza asta, 65% dintre companiile care aleg infrastructuri virtualizate urmăresc creşterea agilităţii şi doar 50% o reducere a bugetelor IT. Cloudul este un model care permite adaptarea rapidă a nevoilor de infrastructură software sau hardware, in funcţie de cerinţele de business, fără investiţii semnificative”, spune Daniel Ionescu, Strategy & Marketing Director TotalSoft.


Din luna septembrie, IMM-urile din România au la dispoziţie soluţii care combină performanţa şi expertiza de business acumulată de TotalSoft în 15 ani de implementări complexe, cu avantajele oferite de modelul cloud computing. Printre acestea se numără eliminarea investiţiilor în achiziţie şi mentenanţă hardware, eliminarea costurilor de implementare, scalabilitate rapidă a sistemului fără întreruperi de activitate, posibilitate de acces permanent de la distanţă, securitate superioară a informaţiilor atât ca acces fizic neautorizat, cât şi în faţa unor dezastre naturale.
Nu în ultimul rând, acest model presupune plata serviciilor pe bază de abonament lunar, în funcţie de gradul real de utilizare a resurselor şi serviciilor folosite, deci o reducere substanţială a costurilor totale de utilizare.


Conform companiei de cercetare de piata Gartner, totalul investiţiilor segmentului IMM în cloud va ajunge la 100 miliarde de dolari până în 2014. De altfel, IDC estima că doar veniturile din servicii IT în cloud au depăşit 16 miliarde de dolari, iar până în 2014 se preconizează o creștere anuală de 27,4%, până la valoarea de 55.5 de miliarde de dolari. Această rată de creştere este de peste cinci ori mai mare decât cea preconizată pentru produsele IT tradiţionale (5%).


Soluţiile Charisma Business Applications în Cloud sunt dezvoltate pe platforma Microsoft XRM care sta la baza Dynamics CRM. O evaluare gratuita a acestei solutii poate fi facuta la http://crm.dynamics.com/ro-ro/trial-overview.
Lansarea oficiala a Charisma in cloud va avea loc in cadrul eveneimentului Microsoft Cloud Days, un roadshow care va debuta pe 11 octombrie în Bucuresti si se va derula până la sfârsitul anului în alte 4 centre economice ale tarii (Sibiu, Cluj Napoca, Iasi si Timisoara).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite