Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Noile produse de securitate Eset disponibile de astazi pe piata locala

14 Septembrie 2011



Eset a lansat ieri noile versiuni ale principalelor produse de securitate: Smart Security 5 si NOD 32 Antivirus 5. Evenimentul de lansare s-a desfasurat simultan pe toate pietele unde este activa compania. Conform declaratiilor oficiale Eset este numarul 1 pe piata din Romania ca instalari, antivirusul NOD 32 bucurandu-se de o mare apreciere atat in randul utilizatorilor casnici cat si corporate. Alaturi de produsele pentru sistemele de operare Windows si UNIX, ESET va lansa la jumatatea lunii noiembrie si o solutie de securitate pentru mediul Android, care vizeaza insa cu precadere smartphone-urile si mai putin tabletele. Pentru Android, pe piata exista deja o versiune beta de test.
Utilizatorii versiunilor anterioare pot face update gratuit pentru perioada de licentiere ramasa disponibila. Preturile si variantele de licentiere raman la nivelul versiunilor precedente.
ESET Smart Security 5 şi ESET NOD32 Antivirus 5 oferă numeroase funcţionalităţi noi sau îmbunătăţite. Topul primelor cinci astfel de carateristici include:
ESET Live Grid, tehnologia de protecţie şi de stabilire a reputaţiei fişierelor în sistem Cloud
• Sistem nou de control al mediilor de stocare portabile, ce permite blocarea acestora in functie de tip (USB, SD Card etc) producator sau capacitate
Control Parental (exclusiv pentru ESET Smart Security 5) cu peste 25 de moduri presetate si posibilitatea de alcatuire a unor liste cu domenii interzise
• Sistem avansat HIPS (Host-based Intrusion Prevention System)
Mod Portabil, prin care sistemul recunoaste functionarea pe baterie si reduce automat consumul de energie prin amanarea unor procese de scanare.


Au fost aduse schimbări revoluţionare şi în ceea ce priveşte sistemul numit până acum ThreatSense.Net – sistemul de colectare a malware-ului bazat pe cloud care utilizează date preluate de la utilizatorii soluţiilor ESET, la nivel mondial. Tehnologia poartă acum numele ESET Live Grid şi oferă optimizări ale scanării pe baza listelor albe şi a fişierelor considerate sigure. Reputaţia fişierelor, preluată în sistem Cloud, reprezintă şi ea o nouă metodă de securizare, utilizată de cea mai nouă generaţie a produselor ESET pentru a determina dacă un anumit obiect este sigur sau nu. Rezultă o creştere atât în precizia de detecţie a ameninţărilor cât şi în ceea ce priveşte viteza de scanare.
Aşa cum sistemul statistic ESET de centralizare a ameninţărilor indică lună de lună, mediile de stocare portabile sunt din ce în ce mai exploatate pentru răspândirea viruşilor şi conţinutului malware. Atunci când este conectat, un dispozitiv de stocare USB poate transfera viruşi ascunşi, afectând computerele chiar dacă acestea nu sunt conectate la internet.
Caracteristica de Control al mediilor de stocare portabile notifică automat utilizatorul pentru scanarea întregului conţinut stocat pe memoriile flash (USB, SD), firewire, CD-uri şi DVD-uri, astfel încât ameninţările specifice să fie blocate înainte de a penetra sistemul de operare. Utilizatorii pot bloca/permite accesul mediilor portabile în sistem în funcţie de diverse criterii: tipul mediilor, fabricantul, numărul serial, dimensiunea sau alte atribute. Suplimentar, permisiunile alocate lor pot fi configurate pentru diverse activităţi, numai citire, citire şi scriere. Pot fi configurate astfel fie pentru utilizatori specifici sau grupuri. Utilizatorul poate decide să blocheze complet accesul lor generic şi să stabilească permisiuni pe baza unei liste „albe“ de dispozitive USB acceptate.
Controlul Parental permite afişarea paginilor web numai dacă nu conţin material considerat de către utilizator ofensator sau neadecvat, pe baza unor categorii predefinite de pagini web care pot fi blocate astfel. Utilizatorul poate configura un “rol” pentru oricare cont, fiecare cu setul propriu de categorii de site-uri web care au sau nu permisiunea de a fi afişate în timpul navigării.
Modulul HIPS (Host Intrusion Prevention System) oferă încă un nivel suplimentar de securitate şi le permite utilizatorilor care dispun de cunoştinte tehnice avansate să configureze comportamentul întregului sistem în amănunt. Utilizatorii pot definii reguli cu privire la regiştrii de sistem, procese, aplicaţii şi fişiere.
Pasionaţilor de jocuri PC le este dedicat modul Gamer care comută în modul silenţios şi dezactivează mesajele pop-up conservând resursele de sistem şi crescând calitatea experienţei de gaming. Acest lucru duce la atenţie neîntreruptă în timpul jocurilor şi activităţilor diverse care ruleaza în mod full-screen.
Clienţii ESET vor beneficia de asemenea de avantajele ergonomiei superioare oferite de noua interfaţă grafică care acum este mai intuitivă, mai explicită şi mai uşor de utilizat.
Pentru mai multe caracteristici şi beneficii oferite de ESET Smart Security 5 şi ESET NOD32 Antivirus 5, vă rugăm să vizitati: http://www.eset.ro /antivirus/eset-smart-security-5.php
şi http://www.eset.ro/antivirus/eset-nod32-antivirus-5.php



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite