Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

IBM Romania lanseaza pe piata locala sistemul zEnterprise 114

15 Septembrie 2011



Cu ocazia evenimentului „IBM Revolution in Computing“, IBM Romania a prezentat sistemul zEnterprise 114, care ofera capabilitati unice de calcul pentru companiile de dimensiuni medii; furnizeaza un sistem optimizat pentru volum mare de date; integreaza si administreaza usor si eficient diverse aplicatii; ofera un inalt grad de flexibilitate cu costuri reduse semnificativ si aduce imbunatatiri ale performantelor si scalabilitatii, toate acestea oferind optiuni de dezvoltare pentru clienti mid-size.
Noul server IBM constituie o versiune performanta a sistemului IBM zEnterprise, cel mai scalabil sistem mainframe creat de IBM – pentru ca organizatiile, in special companiile si organizatiile guvernamentale din pietele emergente din Asia, Africa si de pe alte continente sa beneficieze de capabilitatile inovative unice ale sistemului. IBM zEnterprise 114 permite organizatiilor mid-size sa beneficieze de avantajele unui mainframe ca sistem de baza pentru centrele de date, costa cu 25% mai putin si este cu mult mai performant decat predecesorul sau, serverul System z10 BC. Clientii pot consolida aplicatii de la 40 de procesoare x86 ce ruleaza aplicatii Oracle in cadrul unui sistem z114, folosind doar trei procesoare ce ruleaza Linux. Pe durata a trei ani, costurile totale de intretinere a echipamentelor hardware, software si a serviciilor de suport pentru noul sistem z114 sunt cu 80% mai mici si ofera procente similare de economisire a spatiului si a energiei electrice utilizate, in comparatie cu serverele consolidate.
Noul mainframe IBM – zEnterprise 114 reprezinta un sistem atractiv pentru organizatiile din pietele emergente ce experimenteaza o crestere rapida a serviciilor de banking, retail, dispozitive mobile, servicii guvernamentale si alte domenii. Aceste organizatii se confrunta cu volume mari de date si doresc sisteme de calcul care sa le ajute sa eficientizeze operatiunile, sa inteleaga mai bine cerintele clientilor, sa optimizeze deciziile in timp real si sa reduca riscurile.
Folosind sistemul z114, clientii pot incepe de la configuratii mici si pot accesa capacitatea suplimentara incorporata in servere in functie de cerinte, fara a creste dimensiunea centrelor de date, complexitatea si costurile de administrare ale sistemelor. Noul sistem z114 poate consolida aplicatii ce ruleaza pe sute de servere x86. Pentru a veni in sprijinul potentialilor clienti, IBM Romania ofera o serie de servicii de finantare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite