Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Compania Optogan a incheiat un parteneriat cu KDF Energy pentru intrarea pe piata locala

15 Septembrie 2011



Optogan, companie ruso-germana fondata in anul 2004 de o echipa de oameni de stiinta rusi si care produce una dintre cele mai novatoare tehnologii in domeniul iluminarii ecologice, si-a facut intrarea pe piata locala, prin intermediul parteneriatului semnat cu compania locala KDF Energy. „Am bugetat o investitie de 1,5 milioane de euro in urmatoarele 12 luni pentru dezvoltarea canalelor de distributie pentru produselor Optogan la nivel regional. Romania face parte, din primul val al extinderii companiei Optogan in zona Europei de Est“, a declarat George Brailoiu, proprietarul KDF Energy. Produsele Optogan vor fi distribuite in Romania, Grecia si Bulgaria de compania KDF Energy, care activeaza in domeniul tranzactionarii emisiilor de gaze cu efect de sera.
Cresterea epitaxiala a cristalelor este cea mai importanta tehnologie a Optogan, beneficiile acestei tehnologii fiind luminozitatea deosebita, durata de viata a chip-ului si eficienta energetica. Produsele bazate pe aceasta tehnologie sunt dezvoltate de o echipa de cercetatori din intreaga Europa si produse de catre Optogan in Germania. Becurile produse de Optogan au un consum de 9 Wati, acesta fiind de 10 ori mai mic decat consumul becurilor cu incandescenta disponibile momentan pe piata, iar sistemele de iluminare Optogan au o durata de functionare de 50.000 ore.
„Solutiile de iluminare SSL, cu un consum redus de energie, reprezinta tehnologia viitorului in industria de profil. Optogan vizeaza pozitionarea ca lider pe piata est europeana a produselor de iluminare bazate pe tehnologia SSL,in Europa de Est. Ne asteptam la o crestere seminificativa a adoptiei iluminarii bazata pe tehnologia LED in urmatoarele 18 luni“, a explicat Robert Ambrozie, reprezentantul KDF Energy care va coordona parteneriatul cu Optogan in zona Balcanilor.
Studiu global realizat anul acesta de compania Strategies Unlimited arata ca vanzarile de corpuri si solutii de iluminat bazate pe tehnologia LED vor avea o crestere anuala de peste 20% pana in 2014. Principalii vectori de crestere vor fi imbunatatirea tehnologiei si reducerea preturilor produselor, strategia de eficientizare energetica, reglementarile legislative, dar si incurajarile fiscale oferite de diverse guverne din intreaga lume. Oficialii Comisiei Europene estimeaza ca, pe viitor, corpurile de iluminat LED vor deveni o alternativa viabila atat pentru inlocuirea becurilor cu incandescenta cat si a solutiilor de iluminat CFL, care includ in procesul de productie vapori de mercur. Datele oficiale publicate de UE arata ca utilizarea becurilor economice va aduce economii intre 5 si 10 miliarde de euro anual, la nivel european, fonduri care vor putea fi apoi investite in dezvoltare. „Piata produselor de iluminare SSL are un potential extrem de important in urmatorii ani, avand in vedere eforturile depuse de Uniunea Europeana pentru reducerea, cu aproximativ 80%, a consumului de energie. Produsele de iluminare LED au un potential de afaceri de 25-30 milioane de euro pana la finalul anului 2012 in zona balcanica si ne asteptam ca Romania sa fie o tara cheie pentru dezvoltarea acestui segment in regiune”, a declarat Ove Sörensen, Senior Director Sales & Business Development in cadrul Optogan.
La nivel global, solutiile de iluminat bazate pe tehnologia LED au inceput sa fie adoptate pe piata abia din anul 2007, iar in prezent reprezinta aproximativ 5% din valoarea totala a vanzarilor de echipamente de iluminat. Pana in acest moment, aceasta tehnologie a fost in principal adoptata de marile companii, insa incepe sa fie o alternativa si pentru iluminarea in zonele publice sau rezidentiale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite