Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Polycom isi creste cota pe piata echipamentelor de videoconferinta

16 Septembrie 2011Conform unui studiu Wainhouse Research, privind evolutia pietei de videoconferinta in primul trimestru al anului 2011, Lasting System anunta ca, partenerul sau Polycom, este in prezent liderul mondial al acestei piete, cu o cota de piata de 45%. Industria de videoconferinta a fost mult timp dominata de primii doi vendori. Cisco/ Tandberg secondeaza Polycom-ul, de mai bine de 5 ani. Clasamentul este constant, insa cota de piata a Polycom este in crestere. Astfel, in acest prim trimestru al lui 2011, a atins valoarea de 45%.
„Evolutia pietei in aceasta directie, la nivel mondial era de asteptat, si se datoreaza in primul rand calitatii produselor si serviciilor Polycom, precum si retelei bune de distributie”, spune Octavian Vlad, Product manager Polycom Lasting System. „Din pacate, pe piata din Romania ecoul schimbarilor nu se resimte imediat! Asteptam insa ca in trimestrele imediat viitoare, sa beneficiem de linia ascendenta descrisa la nivel mondial pe piata de videoconferinta”, adauga Octavian Vlad.
Piata mondiala de videoconferinte este una dintre pietele cu cele mai mari cresteri inregistrate in ultimii ani, in special datorita faptului, ca pemite reduceri considerabile de costuri prin eliminarea cheltuielilor legate de transport si diurne, necesare calatoriilor de afaceri. De asemenea, un rol important al acestei cresteri a fost jucat de catre inlocuirea unitatilor SD cu cele HD. Unele studii au sugerat ca aproximativ 35% din sistemele video achizitionate in ultimii 2 ani au avut scopul de a inlocui unitati SD.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite