Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Initiativa eduVision 2020 va sustine proiectul national de eLearning

19 Septembrie 2011



Intre 16-17 septembrie 2011 a avut loc conferinta internaţională eduVision 2020, eveniment la care au participat 300 de ministri si reprezentanti ai ministerelor educatiei din peste 25 de tări europene, Africa, Orientul Mijlociu si CIS, membri ai Comisiei Europene, ai ambasadelor si consulatelor, precum si lideri de opinie, cu scopul de a lansa Initiativa eduVision 2020.


Iniţiativa eduVision 2020 recunoaşte, susţine şi îşi însuşeşte principiile şi obiectivele stabilite în cadrul procesului multi-partenerial desfăşurat în cadrul Summit-ului Mondial privind Societatea Informaţională, precum şi pe cele stabilite în cadrul Agendei Digitale 2020 a Uniunii Europene.


În prima zi a evenimentului prezentările s-au axat pe evidentierea perspectivelor implementării unui sistem de eLearning: studiile de caz din Cipru, Malta, Azerbaijan si Egipt au adus argumente solide pentru eficienta si impactul pozitiv al unui astfel de sistem. În continuare au fost prezentate solutiile tehnologice existente în momentul actual pentru eLearning, o parte dintre acestea putând fi explorate în cadrul expozitiei deschise pentru participanti.
Mircea Miclea, profesor la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj a prezentat cele trei mari tinte unde solutiile de e-learning pot produce un impact major: educatia timpurie (segment neglijat de platformele de e-learning actuale si care, conform studiilor produce efectele cele mai mari cu costuri mici), platforma e-learning si biblioteca scolara si evaluarea si certificarea invatarii informale si non-formale. Mircea Miclea a adaugat ca aceasta strategie ar putea fi implementata in cinci ani (2012-2017), iar bugetul nu ar depasi 20 de milioane de euro.



În cea de-a doua zi a evenimentului s-a vorbit despre crearea unui proiect national de eLearning. Câteva studii de caz prezentate din state precum Oman, Alger, Egipt si Serbia au arătat din nou pasii si modalitatile de implementare, dar si succesul înregistrat în implementarea sistemului local educational.
La nivel operaţional, Iniţiativa susţine pilotarea practică şi extinderea pe scară largă a acelor concepte a căror implementare a condus la rezultate notabil pozitive şi măsurabile, în ceea ce priveşte creşterea performanţelor educaţiei şcolare prin utilizarea permanentă la scară largă a tehnologiilor informatice inovative.


„Vrem să avem elevi care să fie pregătiţi pentru societate şi de aceea trebuie să oferim competenţe pentru noile locuri de muncă. Suntem foarte mândri să lucrăm cu SIVECO Romania care ne furnizează 5.000 de obiecte de învăţare interactivă în limba arabă. Un lucru bun pe care l-a făcut SIVECO Romania este lansarea unui concurs în rândul profesorilor pentru a-i stimula să furnizeze cel mai bun conţinut educaţional”, a declarat Dr.Abdalla Al Amiry, consilier în Ministerul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite.


Conferinta eduVision 2020 a fost organizata de Agora Group şi SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi al Ministerului Afacerilor Externe.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite