Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

HP anunta solutii noi de securitate a retelei

22 Septembrie 2011



HP anunţă o serie de soluţii HP TippingPoint noi de securitate a reţelei, soluţii care protejează integritatea şi disponibilitatea datelor din companii, oferindu-le, de asemenea, clienţilor mai multe informaţii despre vulnerabilităţile din aceste aplicaţii.


Conform raportului Cyber Security Risks 2011 realizat de HP Digital Vaccine Labs (DVLabs), numărul de atacuri asupra aplicaţiilor web înregistrat în prima jumătate a anului a depăşit deja numărul total de atacuri identificate în 2009 şi este deja cu 65% mai mare decât numărul de atacuri măsurate anul trecut.


HP a lansat şi versiunea îmbunătăţită a serviciului HP Tipping Point Web Application Digital Vaccine (WebAppDV) 2.0, ce permite identificarea în timp real a vulnerabilităţilor din aplicaţiile web şi livrarea de patch-uri virtuale până în momentul în care poate fi dezvoltată o soluţie pentru a le rezolva. Serviciului are la bază HP WebInspect, o scanare de securitate care încorporează noua tehnologie adaptivă WAF (Adaptive Web Application Firewall Technology) pentru a proteja de vulnerabilităţi toate aplicaţiile online comerciale, precum şi cele personalizate, cum ar fi site-urile de retail sau cele care permit realizarea de operaţiuni bancare online.


Multe firewall-uri de reţea nu pot face diferenţa între activitatea normală din reţea şi traficul maliţios ce urmăreşte întreruperea funcţionării aplicaţiilor web. Pentru a acoperi această scăpare din sistemul de protecţie al aplicaţiilor, filtrele WebAppDV 2.0 sunt implementate alături de filtrele tradiţionale Digital Vaccine în HP TippingPoint Intrusion Prevention System (IPS).
HP TippingPoint IPS are la bază câteva descoperiri unice în industrie realizate de HP DVLabs, care a identificat de peste patru ori mai multe vulnerabilităţi decât tot restul soluţiilor de pe piaţă laolaltă (conform unei cercetari Frost and Sullivan, iulie 2011). Sistemul creează update-uri şi patch-uri pentru aceste vulnerabilităţi şi le livrează clienţilor săptămânal sau în orice moment apare o vulnerabilitate.


Pentru a extinde protecţia datelor şi aplicaţiilor enterprise pentru clienţi, HP anunţă:
- protecţie avansată şi modalităţi simplificate de migrare de la soluţii IPS open source cu Digital Vaccine Toolkit (DVToolkit) 2.0. Acest software le permite clienţilor să importe filtre IPS personalizate sau open-source, precum Snort, direct către HP TippingPoint IPS.
- transparenţă mai mare legată de nivelul de securitate al unui mediu IT cu ajutorul soluţieii HP TippingPoint Reporting and Archiving, susţinută prin software Logger. Această soluţie reuneşte toate evenimentele înregistrate de sistemul de securitate şi analizează datele obţinute de acestea pentru a crea rapoarte personalizate şi a identifica tendinţe pentru a susţine cerinţele de conformitate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite