Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Parteneriatul Revevol-Appnor, oficializat

22 Septembrie 2011



Companiile Appnor si Revevol si-au oficializat astazi relatia de parteneriat in cadrul unui eveniment menit sa consemneze intrarea pe piata din Romania a companiei Revevol. Companie infiintata in urma cu doar 4 ani, o data cu lansarea platformei Google Apps, Revevol a reusit sa adune in acest interval un portofoliu de peste 300 de clienti, la nivel mondial, care insumeaza aproximativ 300.000 de conturi de utilizatori. Revevol are 20 de subsidiare si ofera servicii de training pe tehnologia Google in 30 de tari, pozitionandu-se ca prima companie dedicata strict dezvoltarilor pe platforma Google Apps, dupa cum a precizat Laurent Gasser, CEO Revevol Group.


Intrarea pe piata locala a companiei a fost facilitata de parteneriatul cu Appnor MSP, pozitionat ca furnizor de managed services bazate pe tehnologia Google, cel mai activ reseller local Google Apps si unul dintre primii promotori ai conceptului de Cloud Computing in Romania. Un concept care, dupa cum a precizat Dragos Manac, prezent in dubla ipostaza - CEO Apnor si director Revevol Romania -, a inceput sa aiba o priza din ce in ce mai mare in randul companiilor locale.
„Appnor este prima companie romaneasca ce s-a definit prin promovarea solutiilor Cloud Computing. Implementarile de Google Apps din ultimii 2 ani ne-au demonstrat ca fenomenul de migrare catre Cloud a inceput si pentru companiile din Romania. Am hotarat sa ne asociem cu grupul Revevol pentru a putea adresa mai bine clientii Enteprise. Expertiza si suportul oferite de grup sunt cerinte esentiale ale companiilor mari ce vor beneficiile mutarii in Cloud. Vom continua sa oferim serviciile managed sub brandul Appnor, insa produsele Google si software ca serviciu (SaaS) vor fi oferite de Revevol Romania”, a declarat Dragos Manac, CEO Appnor MSP.


Argumentele atractivitatii conceptului Cloud, dar mai ales ale platformei Google Apps au fost evidentiate succint de Dan Bulucea, Country Manager Google Romania: posibilitatea crearii rapide a unui mediu de lucru colaborativ extrem de flexibil, adaptarea optima la cerintele de mobilitate actuale (compatibilitate cu noile device-uri mobile: laptop-uri, netbook-uri, tablete si smartphone-uri), un nivel de securitate si rezilienta ridicat (disponibilitatea serviciilor furnizate prin Google Apps a fost, anul trecut, de circa 99,84%) si nu in ultimul rand costul. (Oferta Revevol alcatuita din Mesagerie, Calendar, Suita office colaborativa, Chat, Sincronizare mobila, Retele Interne/Externe si site-uri dedicate este promovata la un tarif de 40 de euro/an.) Potrivit lui Dan Bulucea, serviciile furnizate prin intermediul Google Apps si livrate sub un model „pay as you go” reprezinta o alegere optima pentru companiile mici si mijlocii, pentru care investitiile initiale in solutii de colaborare si mobilitate reprezinta o problema reala, dar si pentru companiile care, afectate de climatul economic dificil al ultimilor doi ani, nu mai au resursele upgrade-ului hardware si software.


Insa si companiile mari au optat pentru serviciile Google Apps, in portofoliul de clienti Revevol regasindu-se patru institutii financiar-bancare, numeroase companii din sectorul public, furnizori de servicii si consultanta, institutii din zona educatiei si culturii, dar si numeroase companii multinationale prezente si in Romania, precum Ringier, GDF SUEZ, France Télécom, Capgemini, L’Oréal, Intercontinental, Procter&Gamble sau Nokia. Desi oficialii celor doua companii partenere nu au dorit inca sa faca publice proiectele demarate in Romania, in cadrul evenimentului a fost prezentat succint un studiu de caz sustinut de Oliviu Vasilescu, directorul IT al grupului Menatwork. Potrivit lui Vasilescu migrarea la suita de servicii Google Apps, realizata cu sprijinul Appnor, a fost foarte rapida, dar a supus consortiul Menatwork o serie de cheltuieli suplimentare (anterior, in cadrul grupului s-a utilizat solutia open source Postfix), dezavantaj compensat de beneficiile oferite de platforma Google pe zona mobilitatii (grupul este alcatuit din 20 de companii si are peste 100 de agenti de vanzari, desfasurand activtiati in 5 tari).


Evenimentul a fost incheiat cu o demonstratie live, sustinuta de Agnes Horvath, CEE Manager Revevol Group, si Ioana Manac, Sales Manager Revevol Romania, care au ilustrat practic avantajele lucrului colaborativ cu instrumentele furnizate de Google Apps.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
hint
O mica eroare s-a strecurat in articol. Disponibilitatea Gmail a fost de 99.984%, nu 99.84%, conform Google: http://googlemade.blogspot.com/2011/01/gmail-was-available-99984-of-time-in.html
23 Septembrie 2011, 02:21:16
Gabriel Vasile
Aveti dreptate. 99,84 e ceva gen Tier 2 si cred ca Google isi permite mai mult. Vom face modificarea necesara. Multumim.
23 Septembrie 2011, 02:37:57