Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Romsys creşte cu 80% şi duce grupul New Frontier în pole position pe regiune

25 Septembrie 2011




Aţi amintit de Exdata şi Exalogic, tehnologii de ultimă generaţie ale Oracle, disponibile doar prin parteneri de top. Ce alte avantaje competitive fac oferta Romsys mai atractivă?

Deoarece numărul integratorilor care activează în Top 100 este relativ mic, există permanent întrebarea strategică „cum ne diferenţiem?”. Fiecare jucător îşi creează un avantaj competitiv pe o zonă strategică, iar Romsys a decis creionarea unor competenţe de nişă pe aplicaţii de business. Ne diferenţiem prin existenţa unei echipe de Subjects Matter Experts (SME), profesionişti care nu vin neapărat din IT, care cunosc procesele interne ale clientului, le pot modela şi oferă consultanţă de business aplicabilă prin tehnologii IT. Prin această abordare ne dorim să nu „ucidem” clienţii cu tehnologii noi, pe care aceştia nu le înţeleg, ci să le oferim suport în atingerea obiectivelor şi îmbunătăţirea indictorilor economici. Oferim consultanţă de business peste tehnologia informaţiei şi, de circa un an de zile, se dovedeşte o soluţie inspirată. Nu intrăm în competiţie cu marile nume din consultanţă, deoarece aceste companii acţionează la nivel macroeconomic, dimpotrivă, dezvoltăm relaţii de colaborare.


Cloud computing este o altă tehnologie/concept pe care industria IT o promovează intens. Îl vedeţi aplicabil în companii din top 100?


Răspunsul este dificil şi ţine de context. Totuşi, pentru astfel de companii, pe lângă costuri, pe primul loc va fi întotdeauna securitatea. Din acest punct de vedere, chiar dacă această tehnologie oferă flexibilitate şi costuri reduse pentru cerinţele, exigenţele şi reglementările din unele domenii, cloud computing nu oferă performanţa necesară la nivel de securitate.


Care este opinia dvs. cu privire la evoluţia pieţei locale în următoarele luni? Aveţi o estimare pentru 2012?


Prima parte a anului a avut o tendinţă pozitivă. Romsys, activând cu precădere în Top 100 companii din România, pe acest segment, creşterea economică, deşi firavă, se vede, chiar dacă populaţia o va simţi probabil anul viitor. Se văd progrese în agriculutură, exporturile au avut un trend crescător, ceea ce va determina un semestru doi bun. Nu cred, însă, că vor fi salturi mari şi cred că avem nevoie de un optimism ponderat.


Prin urmare, prognoza pentru finele anului 2011 este relativ simplă, dar ţine cont foarte mult de situaţia economică din regiune. Dacă evoluţia va fi normală, România va atinge o creştere a PIB (Podusul Intern Brut) de 1,5-2%, iar Romsys va închide anul cu o rată de creştere de 10%, conform estimărilor iniţiale. Repet, însă, depindem de evoluţia politică şi economică din Uniunea Europeană. Suntem pregătiţi şi pentru scenarii mai puţin favorabile şi consider că suntem printre companiile care au înţeles mesajul primului val de criză. Pentru 2012, însă, orice prognoză este hazardată.



Gunter Meyringer, CEO New Frontier Group:


„Grupul New Frontier a avut o evoluţie foarte mulţumitoare în ultimii doi ani şi am reuşit să creştem organic business-ul cu 26%, fără să facem achiziţii. Am înregistrat creşteri în toate pieţele unde suntem prezenţi, însă Romsys a fost lider în termeni de creştere procentuală şi suntem foarte mulţumiţi de activitatea echipei manageriale locale. Această evoluţie ne-a plasat în topul integratorilor din regiune, depăşind competiţia directă.


Ca parte din New Frontier, Romsys are avantajul unui jucător regional, cu acces la competenţe şi referinţe multiple. Mulţi dintre clienţii noştri sunt companii cu prezenţă regională, iar unul dintre obiectivele acestora este reducerea numărului de contractori. Prin urmare, stabilim cu aceştia contracte generale, care deschid oportunităţile colaborării în toate pieţele unde suntem prezenţi. Mai mult, aceste companii mari preferă să lucreze cu parteneri pe măsură, pentru a reduce riscurile gestionării proiectelor complexe. Creşterea integratorilor regionali nu înseamnă că jucătorii locali vor ieşi din business. Va fi întotdeauna loc pentru companii de 30-50 de persoane pentru proiecte mici sau pentru activităţi de subcontractare. Un alt avantaj pe care Romsys îl are pe piaţa locală este politica de parteneriate şi alianţe pe care o practică şi care ne ne oferă o poziţie foarte bună pe pieţele pe care Romsys activează (sectorul financiar-bancar, asigurări, utilităţi, industrie şi telecomunicaţii).


Complementar liniilor de business tradiţionale, viitorul apropiat va aduce în portofoliul grupului soluţii noi, precum CRM, add on-uri proprii pentru retail şi chiar livrarea acestora ca servicii (SaaS). Chiar dacă, în România, linia de business Microsoft Dynamics a avut o evoluţie mai puţin dinamică, strategia grupului rămâne abordarea pieţei enterprise cu soluţii SAP şi a segmentului de mijloc cu soluţii Microsoft. În fapt, compania pe care New Frontier o deţine în Ungaria are o evoluţie foarte bună şi a finalizat proiecte pe tehnologie Microsoft, inclusiv în România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
anonim
da dar nu spune nimic ca el a pus pe butuci soft win atunci cand a venit ceo in ROMSYS EL CU GASCA LUI DE HIENE SI II POT ENUMERA CA SI IN MOMENTUL DE FATA LUCREZ IN ROMSYS
14 Septembrie 2012, 11:28:20