Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Costel Cristea, Business Unit Manager Crescendo: „suntem unii dintre cei mai experimentaţi parteneri Cisco”

25 Septembrie 2011




Costel Cristea, Business Unit Manager Crescendo


Prin susţinerea constantă a unor tehnologii noi, Casa de Soluţii Crescendo s-a evidenţiat în piaţa locală de IT prin derularea unor proiecte inovatoare în domeniul securităţii şi virtualizării. Într-o discuţie cu echipa Market Watch, Costel Cristea, Business Unit Manager Communications Solutions la Crescendo, ne-a declarat că impunerea acestor tehnologii este critică pe măsură ce IT-ul devine coloana vertebrală a oricării afaceri.

Market Watch: Cât de eterogen este portofoliul de soluţii al Crescendo şi ce atenţie se acordă securităţii informaţiei?

Costel Cristea: De-a lungul anilor, am căutat să aducem în portofoliul nostru cele mai bune soluţii din piaţă, marea majoritate a lor fiind poziţionate de Gartner în cadranul leaders/visionaries. Odată cu aceste soluţii, am dezvoltat ceea ce noi numim competenţe complementare, astfel că putem oferi o soluţie completă, perfect integrată şi în acord cu cerinţele clienţilor. Portofoliul nostru este bogat şi variat, soluţiile de securitate ocupând un loc important, în întregul puzzle numit integrare de sistem.

Aţi finalizat recent un proiect la Banca Italo Romena, ce a avut la bază tehnologia Cisco, mai exact produsul: Cisco IronPort Security. Ce calităţi au determinat alegerea acestui produs în cadrul proiectului şi ce alte produse Cisco dedicate securităţii sunt recomandabile clienţilor din piaţa locală?

Pentru Italo Romena, pe fondul creşterii numărului de atacuri, Cisco IronPort WebSecurity s-a dovedit a fi soluţia care a răspuns cel mai bine cerinţelor instituţiei - de protecţie/prevenţie împotriva ameninţărilor web. În urma adoptării soluţiei, reprezentanţii instituţiei au aproximat că, zilnic, 60.000 de tranzacţii IP supărătoare sunt blocate, 16.000 de site-uri potenţial rău intenţionate sunt restricţionate, iar circa 3.000 de descărcări de tip malware sau spyware sunt prevenite. Pe scurt, beneficiază de confortul de a se simţi în siguranţă.


În ceea ce priveşte portofoliul soluţiilor de securitate Cisco, ele acoperă un domeniu larg, plecând de la protecţia reţelei, a sistemului de comunicaţii unificate, până la soluţii dedicate centrelor de date. Recomandarea noastră pentru o soluţie din portofoliul Cisco sau o soluţie de la un alt furnizor survine doar după o evaluare în detaliu a situaţiei şi consultarea cu clientul pentru a îi înţelege nevoile/aşteptările.


Sunt instituţiile financiar-bancare principalii consumatori de soluţii de securitate pe zona de comunicaţii? În ce alte domenii există cerinţe critice din acest punct de vedere?


Ca şi particularitate a industriei bancare, rămâne atenţia sporită pentru securitatea datelor, cerinţă înglobată în aproape toate proiectele IT&C dezvoltate. În cazul nostru, fie că a fost vorba de consolidare şi modernizare a reţelei de comunicaţii de date - precum proiectul de la Intesa Sanpaolo Bank - sau de proiectele de comunicaţii unificate şi contact center prin Cisco Unified Contact Center de la Procredit, Volksbank, VB Leasing sau de consolidarea centrului de date prin Cisco Unfied Computing la o altă bancă, securitatea a reprezentat o componentă cheie a proiectului.


Astfel de cerinţe critice există însă în toate companiile pentru care informaţia este vitală, iar sistemul IT&C reprezintă coloana vertebrală a activităţii desfăşurate. Printre acestea se numără companii cu care noi lucrăm şi care activează în alte sectoare de activitate pecum energie, utilităţi, industrie, servicii şi public.


Crescendo pare a avea o relaţie deosebită cu Cisco: o prezenţă activă la evenimente precum Cisco Expo, două recunoaşteri importante la Romanian Partner Summit 2011. Care sunt planurile comune pentru perioada următoare?

Într-adevăr, în primul an de după începerea crizei, ne-am setat ca unul dintre obiective întărirea relaţiei cu partenerii tradiţionali, cum este şi Cisco. Pentru că, pe o piaţă dominată de incertitudine şi multe riscuri, parteneriatele devin şi mai importante.


După mai mult de 10 ani de parteneriat, putem afirma, fără a ne considera lipsiţi de modestie, că suntem printre cei mai experimentaţi parteneri Cisco din România, cu multe proiecte dezvoltate şi implementate în varii domenii/industrii. Împreună, ţintim piaţa (atât zona enterprise, cât şi SMB) cu arhitecturi de comunicaţii şi soluţii avansate de Cloud Computing, data center, contact center, comunicaţii unificate, etc., echipa noastră fiind pregătită să ducă la bun sfârşit şi cele mai complexe proiecte, unde e nevoie de un înalt grad de expertiză. Bineînţeles că, în soluţiile tehnologice pe care le alegem şi le promovăm, ţinem cont de experienţa şi preferinţele clientului, promovând şi integrând tehnologiile de la Cisco şi de la alţi parteneri cu care lucrăm.


Unul dintre premiile amintite anterior este „Virtualization Partner of the Year”. În contextul discuţiilor tot mai intense pe piaţă despre cloud computing, private cloud etc., cât de consistentă devine această linie de business (ca referinţe, valoare, oameni implicaţi..)?

În organizaţia noastră, la începutul crizei, au circulat o serie de cărţi al căror subiect comun a fost schimbarea. Trăim într-o lume dominată de schimbare, ne desfăşurăm activitatea într-o piaţă al cărei principal motor este schimbarea. Pentru industria IT&C, Coud Computing este schimbarea. O schimbare a modului de organizare şi funcţionare a departamentelor IT. De-alungul timpului am insistat pe ideea de aliniere a IT-ului la obiectivele de business ale organizaţiei. Prin Cloud Computing acest lucru poate fi implementat mai rapid. Iar beneficiile care decurg din această abordare sunt multiple.


În acest context, am concentrat multe resurse în dezvoltarea acestei linii de business: training, investiţii în laborator şi medii de testare, dezvoltarea de parteneriate şi de noi competenţe etc. În acest moment, deţinem competenţe avansate în implementarea de soluţii Cloud Computing bazate pe tehnologiile Cisco şi ale altor parteneri. De altfel, ne putem lăuda cu una dintre cele mai importante implementări de Cloud privat în România, proiect care ne-a solicitat competenţele şi experienţa în implementarea şi integrarea tehnologiilor de procesare, stocare, networking şi virtualizare a datelor. În concluzie, ne adaptăm schimbării, oferind clienţilor multiple opţiuni, inclusiv Cloud Computing.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite