Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Primii paşi pentru a deveni project manager

25 Septembrie 2011




Certificarea PMP constă în verificarea îndeplinirii condiţiilor de experienţă şi instruire profesională impuse de către PMI, urmată de evaluarea cunoştinţelor prin susţinerea unui test de tip grilă pe computer.

Condiţiile de eligibilitate sunt:


- Experienţa. Absolvenţii de învăţământ superior trebuie să dovedească un număr de 4.500 de ore de experienţă practică în exercitarea activităţilor manageriale în proiecte, în timp ce absolvenţilor de învăţământ mediu li se solicită dovedirea unui număr de 7.500 de ore.
- Instruire profesională. Acumularea unui număr de minim 35 de ore de instruire în Management de Proiect, PMI furnizând şi o listă a tipurilor de cursuri care sunt eligibile pentru îndeplinirea acestei cerinţe.


Examinarea se face prin intermediul unui test de tip grilă cuprinzând 200 de întrebări, dintre care doar 175 sunt luate în considerare în evaluarea candidatului. Pentru a trece cu succes testul, candidaţii trebuie să răspundă corect la cel puţin 141 de întrebări.


Certificarea PMP trebuie reînnoită la fiecare trei ani, prin desfăşurarea unor activităţi destinate dezvoltării profesionale: traininguri, seminarii şi conferinţe, elaborarea de materiale de instruire, publicare de articole etc.


PMP se adresează tuturor practicienilor managementului de proiect, indiferent de pregătirea de bază şi de industria în care profesează. În consecinţă, nu se cer cunoştinţe specifice unui anumit domeniu de activitate.


Aparent, procesul de certificare este simplu. În realitate, PMP nu este deloc uşor de obţinut, de aceea unul dintre sfaturile pe care deţinătorii de certificări PMP le dau celor care doresc să obţină o astfel de certificare este organizarea unui grup de studiu; învăţatul merge mai uşor, iar întâlnirile săptămânale sunt folosite pentru rezolvarea de teste şi dezbaterea răspunsurilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite