Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cum să-ţi alegi un centru de date?

26 Septembrie 2011



Externalizarea infrastructurii şi aplicaţiilor către un centru de date este o soluţie eficientă, prin care organizaţiile pot rezolva rapid provocările generate de reducerea cheltuielilor de capital şi creşterea eficienţei departamentelor IT. Pentru a beneficia, în schimb, de întreaga valoare pe care o poate aduce externalizarea aplicaţiilor şi a infrastructurii IT şi să evitaţi greşeli care vă pot costa destul de mult, ar trebui să ţineţi cont de câteva aspecte şi criterii descrise în ceea ce urmează.


Identificaţi şi înţelegeţi care sunt nevoile organizaţiei dvs.

Înainte de a căuta un nou centru de date, este foarte important să înţelegeţi care este mediul IT din cadrul companiei dumneavoastră, ce aplicaţii şi ce tip de infrastructură folosiţi. Trebuie să căutaţi astfel un centru de date care este în concordanţă cu ceea ce există în organizaţie şi un furnizor capabil să poată oferi suport. În plus, este foarte important să evaluaţi corect volumul de date generat în cadrul companiei, pe baza unei evaluări cât mai corecte, făcute de consultanţi specializaţi. În următorul pas ar trebui să determinaţi care sunt tipurile de servicii de care veţi avea nevoie.


Mai jos câteva modele:


- Colocare. Dacă aveţi propriile dvs. servere, dar capacităţile de găzduire, alimentare sau de răcire din centrul dvs. de date sunt depăşite, trebuie să luaţi în considerare un centru de date care să vă ofere necesarul de spaţiu suplimentar şi care să vă permită funcţionarea permanentă a aplicaţiilor şi infrastructurii.


- Servicii managed: Pentru a evita cheltuielile deloc de neglijat cu personalul IT specializat care să administreze aplicaţiile şi infrastructura, de la instalări de patch-uri până la probleme legate de conectivitate sau asigurarea securităţii, puteţi opta pentru servicii de tip managed. Acestea se pot lua în considerare atât pentru infrastructura/aplicaţiile existentă(e) in-house, cât şi pentru ceea ce se externalizează în centrul de date al furnizorului de servicii.


- Cloud computing: Un alt model din ce în ce mai discutat este externalizarea în totalitate către un furnizor de servicii de tip cloud. Folosiţi serverele, aplicaţiile şi infrastructura furnizorului de servicii şi plătiţi totul pe bază de abonament.


Criterii de alegere

Atunci când căutaţi un centru de date care să se potrivească cu mediul dumneavoastră de lucru, este foarte important să cereţi referinţe de la alte companii şi să efectuaţi vizite în locaţiile respective.


Mai jos câţiva factori care ar trebui să fie luaţi în considerare:


- Riscuri şi responsabilităţi. Este foarte important să cunoaşteţi exact care este limita responsabilităţii asumate de furnizorul către care doriţi să externalizaţi serviciile şi infrastrucutra IT.


- Experienţă, calificări şi referinţe: Luaţi în considerare externalizarea către un furnizor specializat, cu experienţă vastă în proiecte complexe şi know-how implicit, dispus şi capabil să facă investiţii majore într-o infrastructură modernă şi tehnologii de ultimă generaţie. Cereţi referinţe şi asiguraţi-vă că îi contactaţi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite