Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Koyos.ro sustine tinerii informaticieni

27 Septembrie 2011



Magazinul online Koyos.ro a sponsorizat în această vară organizarea unei tabere de studiu de două săptămâni pentru echipa de studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice din Bucureşti, care va participa anul acesta la etapa regională a International Collegiate Programming Contest (ICPC).


ICPC, care va ajunge anul viitor la a 36-a editie, este organizat anual, din 1977, de ACM (Association for Computing Machinery) si este unul dintre cele mai importante concursuri de programare la nivel mondial. La ultima ediţie a competiţiei, numărul echipelor participante din toată lumea s-a ridicat la 8.000, acestea reprezentând 1.821 de universitati din 90 de tări.


În vederea participării la concursul organizat de ACM, fiecare dintre tinerii implicati trebuie să aibă un background excelent în domeniul programării si să reprezinte facultatea la olimpiade şi competitii. Între 14-15 octombrie va avea loc competiţia regională ACM pentru anul 2012, iar selecţia studenţilor s-a făcut în urma mai multor concursuri locale.
In acest an vor participa la competitia regionala 22 de echipe din Romania, de la mai multe universitati din tara, printre care: Universitatea Politehnica Bucuresti (3 echipe), Universitatea Tehnica din Cluj, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Al.I.Cuza din Iasi.


Studenţii selectaţi de Universitatea Politehnica pentru a participa la competiţia regională ACM 2012 sunt: Guduleasa Alexandru Ionut, Dinu Cristian Mircea, Turbureanu Tiberiu, Pârvu Andrei, Tache Alexandru, Poenaru Andrei, Tudorică Constantin-Alexandru, Iacob Radu-Cristian-Alexandru, Gîlcă Mircea-Alexandru.


„Performanţa unui student într-o competiţie depinde, în mare parte, de pregătirea acestuia, de antrenamentul minţii. Mulţumim magazinului online Koyos.ro pentru oferta din acest an. Tabara de două săptămani a permis studenţilor să se concentreze asupra problemelor de informatică într-un cadru competitiv, a generat atmosfera de creaţie şi decuplarea de cotidian necesară unui participant la un concurs de programare”, a declarat Prof. Nicolae Tăpuş, Prorector Universitatea Politehnică Bucureşti.


Participarea la acest gen de concurs poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării carierei şi viitorului educational al participanntilor. Competitia organizată de ACM este privită drept o ocazie favorabilă pentru companiile care activează în industrie de a-i observa pe viitorii informaticieni într-un mediu în care îşi pot demonstra practic cunoştintele şi aptitudinile. Recunoaşterea meritelor participantilor la editiile precedente s-a materializat, pentru unii dintre aceştia, în burse pentru continuarea studiilor la unele dintre universitatile de top din domeniu, precum Caltech, MIT, Stanford sau EPFL Lausane.


Echipele României participă încă din 1994 la acest concurs, obţinând de multe ori locul 1 la faza Regională Europa de Sud Est, un loc 4 în 1999 (Universitatea Bucuresti) şi medalia de bronz în 2005 în etapa Finală (Universitatea Politehnica Bucuresti).


„Suntem un magazin online şi înţelegem nevoia de pregatire a tinerilor informaticieni. Credem că participarea la concursuri mondiale de elită întreţine o stare de competiţie de calitate, care completează pregătirea acestor studenţi. Vom continua să sustinem proiecte de acest fel în speranta că eforturile intelectuale ale tinerilor vor fi recunoscute în cele mai importante foruri academice, dar şi profesionale”, spune Dana Iorga, Chief Operation Officer Koyos.ro.
Reprezentantii Koyos au adaugat ca vor sa sponsorizeze in continuare acest concurs si spera sa-i atraga in viitor pe unii dintre acesti tineri in cadrul companiei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite