Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

ECOTIC demareaza Campania nationala de constientizare si colectare a DEEE din sectorul public si privat

28 Septembrie 2011ECOTIC a lansat primul portal de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din Romania (www.transformatorul.com) prin care companiile si institutiile publice se pot debarasa gratuit de echipamentele casate. Campania de colectare a DEEE-urilor, TRANSFORMATORUL, desfasurata cu sprijinul Garzii Nationale de Mediu, isi propune sa informeze persoanele juridice despre riscurile asupra sanatatii personalului si a mediului pe care le genereaza detinerea DEEE-urilor in sediile companiilor, precum si colectarea lor intr-o maniera interactiva in vederea protectiei mediului si revalorificarii resurselor.
„Este deopotriva o campanie de constientizare si colectare binevenita, menita sa atraga volume importante de deseuri electrice si electronice casate din institutii publice si companii“, a evidentiat domnul Silvian Ionescu, Comisar General al Garzii Nationale de Mediu.
Depozitate necorespunzator dupa casare, DEEE-urile se transforma in timp in deseuri periculoase ce atenteaza la sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator si blocheaza resurse importante de materie prima necesara realizarii unor noi produse.
„Rezultatele obtinute in mediul de business si institutional in campania similara din anul 2010 ne-au determinat sa dezvoltam proiectul astfel incat persoanele juridice sa dispuna de un sistem transparent si gratuit de colectare. Mecanismul disponibil pe site-ul www.transformatorul.com, in premiera pe piata DEEE din Romania, are la baza practici europene“, a declarat Valentin Negoita, Presedintele ECOTIC.
Asociatia Recolamp este partener al acestei campanii, asigurand preluarea si gestionarea corespunzatoare a deseurilor de surse de lumina. „Colaborarea dintre ECOTIC si Recolamp continua eforturile incepute odata cu gestionarea containerelor de colectare puse la dispozitia publicului larg in retelele de retail, Colt Verde – www.coltverde.ro. Si acest proiect comunica pe aceeasi axa – deseurile de echipamente electrice si electronice, inclusiv sursele de lumina, trebuie reciclate in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei“, a adaugat Raul Pop, Director General Recolamp.
In acest an, ECOTIC si RECOLAMP isi propun sa creasca cantitatea de DEEE-uri colectate (inclusiv sursele de lumina) prin introducerea unui mecanism simplifcat si eficientizat.
"Campania de colectare a deseurilor electrice si electronice TRANSFORMATORUL, organizata de ECOTIC, constituie o premiera in Romania, urmarind constientizarea detinatorilor de echipamente uzate din companii si institutii publice asupra necesitatii colectarii selective a deseurilor electrice si electronice din perspectiva protectiei mediului si a revalorificarii resurselor materiale in viitoarele procese de productie“, a declarat Varujan Pambuccian, membru al Comisiei IT&C, Camera Deputatilor.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite