Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Visa lanseaza serviciile de plati mobile de la persoana la persoana

28 Septembrie 2011



Visa Europe anunţă lansarea serviciilor de plăţi mobile de la persoană la persoană (P2P) şi alerte Visa, menite să ajute consumatorii să-şi administreze banii şi să facă plăţi cu ajutorul telefonului mobil.


Noile servicii oferă băncilor membre Visa Europe instrumentele necesare pentru a răspunde cererii tot mai mare a consumatorilor pentru modalitati de plată rapide, sigure, avantajoase şi inovatoare cu telefonul mobil.


Serviciul de plăţi mobile P2P de la Visa permite tuturor utilizatorilor înregistrati să transfere bani oricărui posesor de card Visa din Europa de pe telefonul mobil, având la bază securitatea si expertiza celor mai performante sisteme puse la dispoziţie de Visa Europe. Aplicatia face posibilă transmiterea cu usurintă a banilor către o persoană de contact din agenda telefonului mobil, către un număr de telefon mobil sau la un anumit număr de card Visa – indiferent dacă destinatarul este înregistrat sau nu în serviciu.


Avantajele serviciului de plăţi mobile P2P de la Visa:
- Plati mobile foarte usor de făcut – fie că este vorba de 10 lei împrumutati unui prieten pentru taxi, un mod mai usor de a împărti nota de plată la restaurant cu prietenii sau de o sumă de bani trimisă unui student
- Nu este nevoie de un cont separat
- Acelasi nivel de securitate pentru toate tranzactiile Visa
- Destinatarii nu trebuie să fie înregistraţi obligatoriu în serviciu pentru a primi o sumă de bani


Serviciul de plăţi mobile P2P al Visa va fi disponibil la lansare printr-o aplicaţie care va putea fi folosită de terminalele cu sistem de operare Android, în limba engleză, şi va sprijini transferurile într-o singură monedă pentru posesorii de carduri Visa emise de către băncile membre Visa Europe. Sprijin pentru alte sisteme de operare pentru telefoanele mobile şi transferuri de valute multiple către sau în interiorul ţărilor din afara Europei vor fi adăugate în următoarele luni.


Realizarea de plăţi prin intermediul serviciului de plăţi mobile P2P Visa este simplă şi nu necesită ca destinatarul să fie înregistrat în serviciu. Serviciul rulează printr-o aplicaţie uşor de utilizat pentru smartphone, care permite clienţilor să trimită bani către o persoană de contact din agenda telefonului mobil, către un număr de telefon mobil sau la un anumit număr de card Visa.


Persoana care realizează plata trebuie:
- să deţină un card Visa emis de o bancă care oferă acest serviciu
- să fie înregistrat în serviciu şi să aibă aplicaţia pentru smartphone descărcată
Suma de bani este transferată automat pe cardul destinatarului (de debit, credit sau prepaid).


Alertele Visa


Alertele Visa notifică posesorii de carduri Visa în timp real, ori de câte ori cardul lor este folosit pentru a face o achizitie sau pentru a retrage numerar prin intermediul retelei de plată Visa Europe.
Băncile membre ale Visa Europe vor putea alege între două servicii de alerte Visa:
- Data Feed: un serviciu care permite băncilor membre care au deja o platformă de alerte să-şi îmbunătăţească serviciul prin trimiterea de alerte aproape în timp real. Aceste alerte pot fi adaptate nevoilor fiecărui posesor de carduri şi pot cuprinde notificări privind tranzacţii realizate în străinătate, la bancomate sau pe internet.
- Full Service: un serviciu care furnizează băncilor membre, care nu deţin o platformă de alerte, o soluţie completă şi de securitate avansată pe care o pot utiliza pentru a pune la dispoziţia posesorilor de carduri alerte aproape în timp real când cardul lor Visa este utilizat. Şi în acest caz, aceste alerte pot fi adaptate nevoilor fiecărui posesor de carduri.


Avantajele alertelor Visa:
- Mod uşor şi instant de a vedea tranzacţiile de acasă sau din străinătate
- Mod convenabil de a înregistra plăţile fără a fi nevoie de păstrarea chitanţelor tipărite
- Protecţie împotriva fraudei – consumatorii află imediat în cazul în care cardul lor a fost utilizat fără aprobarea lor


Serviciile sunt disponibile pentru băncile membre Visa Europe, începând cu octombrie 2011.
Serviciile de plăţi mobile P2P şi alerte Visa au fost dezvoltate de Visa Europe în parteneriat cu Monitise, fiind primele dintr-o serie de servicii care vor fi disponibile prin parteneriatul anunţat la începutul acestui an.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite