Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Imtech NV isi face intrarea oficiala pe piata romaneasca

28 Septembrie 2011



Compania olandeza Imtech NV, jucator de talie europeana pe piata IT cu o cifra de afaceri de 4,5 miliarde de euro in 2010, si-a anuntat intrarea pe piata locala prin achizitionarea SAPPHIR IT&Management Consulting Gmbh, inclusiv a biroului pe care aceasta companie il detine in Romania si care a fost rebranduit ca Imtech ICT Romania. (Imtech NV a preluat SAPPHIR prin una dintre companiile din grup, ILS ICT Austria, care, la randul ei, a fost rebranduita ca Imtech ICT Austria.)
Nou-numita companie Imtech ICT Romania este prezenta pe piata locala de 5 ani, timp in care a adunat un portofoliu de 30 de clienti si s-a impus ca unul dintre principalii competitori pe zona de consultanta SAP, concentrandu-se pe zonele de gestiune a proiectelor si de planificare de productie. In plus, compania se pozitioneaza singura companie locala care ofera solutii de hosting pentru sistemele SAP, avand deja 5 clienti care au optat pentru aceasta varianta (VES, Unita VIG, Agras VIG, Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de Viata). Desi SAP reprezinta principalul partener al Imtech ICT Romania, compania a dezvoltat in ultima perioada alte doua parteneriate: cu FivePlus Solutions, cu care are deja un proiect in derulare si un altul in faza de contractare, si cu IT Business Solutions, cu care a dezvoltat un canal separat de vanzare a produselor SAP, a precizat Petre Pupaza, directorul general Imtech ICT Romania.
Includerea sub brandul Imtech permite companiei locale accesul la un portofoliu extins de resurse, precum si deschiderea unor noi directii de business, una dintre acestea fiind dezvoltarea unei divizii de managed services. Proiectele de extindere a ariei de competente iau in calcul si o potentiala achizitie a unei companii locale, cu competente complementare celor detinute de Imtech ICT Romania. Din punct de vedere al obiectivelor de business, compania isi propune triplarea cifrei de afaceri pana in 2015, cifra de afaceri prognozata pentru anul acesta fiind de 500.000 de dolari, triplare care se va obtine doar din zona consultantei SAP, profitul generat de celelalte linii de business si/sau directii de dezvoltare nefiind luat in calcul in aceasta prognoza, a mai precizat directorul general Imtech ICT Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite