Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Canon extinde platforma uniFLOW pentru device-urile mobile

03 Octombrie 2011



Canon Europe a anuntat lansarea versiunii 5.1 a platformei de management al printarii uniFLOW, versiune extinsa si pentru device-urile mobile (smartphone-uri si tablete).
In conditiile extinsei penetrari a device-urilor mobile in mediul enterprise, introducerea capabilitatilor de printare a devenit o cerinta din ce in ce mai evidenta. Conform unui recent studiu IDC, peste 50% din utilizatorii de smartphone-uri din cadrul companiilor doresc sa poata utiliza asfel de functionalitati, dar nu o pot face inca. De aceea, noile capabilitati incluse in platforma uniFLOW au rolul de a creste eficienta utilizarii device-urilor mobile impreuna cu printerele si multifunctionalele Canon, asigurand conditii de securitate si control al costurilor.
Smartphone-urile si tabletele pot utiliza acum platforma uniFLOW de la Canon, respectiv pot printa documente, fara a fi necesara descarcarea de noi aplicatii sau drivere, ci doar trimitand un email. Versiunea 5.1 a platformei poate crea un job de printare fie din corpul mail-ului, fie din attachement-ul respectivului mail si permite utilizatorului sa aleaga din varii setari de finisare a printului. uniFLOW v5.1 mai ofera doua variante de printare – prin intermediul browser-ului web si, pentru laptop-uri, prin driver-ele dedicate. Printarea via web nu necesita insa nicio instalare, ceea ce reduce considerabil efortul administratorilor IT, care nu mai sunt implicati nici macar in crearea de noi conturi pentru utilizatori. Pentru a optimiza experienta utilizatorilor, uniFLOW v5.1 permite acestora sa descarce si printeze automat documente hostate pe GoogleDocs, SharePoint Online sau site-uri FTP, fiind suportate peste 300 de formate de fisiere (inclusiv PDF si MS Office). Platforma permite insa administratorilor IT sa seteze reguli de acces si securitate pe profiluri de utilizator sau grupuri, cu posibilitatea introducerii de masuri suplimentare (cum ar fi autentificarea prin card sau prin cod pin). Noua versiunea a platformei Canon uniFLOW v5.1 permite totodata monitorizarea si urmarirea costurilor pe fiecare utilizator sau grup, cu posibilitatea stabilirii de reguli limitative (de exemplu, limitarea/nominalizarea utilizatorilor care pot printa color etc.).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite