Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

CG&GC HiTech Solutions implementeaza solutii de virtualizare si cloud computing

12 Octombrie 2011



In luna septembrie a acestui an compania oradeana CG&GC HiTech Solutions, Preferred Partner HP, a analizat situatia infrastructurii IT in cadrul firmei de transport BitSper si a implementat o solutie eficienta atat din punct de vedere al cheltuielilor, dar si in ceea ce priveste dezvoltarea companiei.
Pentru pastrarea si cresterea numarului de clienti, Cristian Zgird, directorul si fondatorul BitSper, a apelat la consultantii CG&GC HiTech Solutions in vederea implementarii unei solutii fiabile si cost effective. Procedurile de analizare a companiei si de observare au inceput in luna august, finalizandu-se cu implementarea solutiei in luna septembrie.
„Solutiile de virtualizare si cloud computing reprezinta directia strategica a companiei noastre, iar acest proiect ne-a oferit ocazia de a concepe si implementa un sistem special adaptat nevoilor actuale, dar si viitoare de dezvoltare a clientului nostru”, a mentionat Adina Rada, director CG&GC HiTech Solutions
Dupa ce consultantii companiei oradene de IT au analizat cerintele firmei de transport, au propus solutia de infrastructura de retea, VPN si de e-mail server Zimbra de la VMware implementata pe un nod de servere HP.
Pe fondul dezvoltarii departamentului de contabilitate si a procedurii de comunicare intre sediile BitSper din tara, s-a decis crearea unor calculatoare virtuale. La acestea toti angajatii au acces de oriunde si oricand, eliminandu-se astfel pierderea informatiilor prin proceduri complicate. Pentru departamentul de contabilitate solutia indicata a fost crearea unui server de contabilitate, prevazut cu toate masurile necesare protejarii informatiilor.
„Suntem incantati de parteneriatul pe care l-am facut cu firma oradeana CG&GC Hitech Solutions. Cu alte cuvinte reducerea costurilor, securitatea si eficienta administrarii IT sunt motivatiile de cumparare. Un alt avantaj este utilizarea la capacitate maxima cu costuri mici. Cresterea productivitatii angajatilor, simplificarea gestionarii infrastructurii si protejarea datelor va fi un punct forte. Nevoia de securitate si de confidentialitate este prioritara.”, precizeaza Cristian Zgird, director general BitSper.
Odata cu introducerea aceastei solutii, angajatii BitSper au acces la e-mail, programele de comunicare interna si datele firmei, de oriunde si de pe orice terminal, fie ca vorbim de un calculator, laptop, tableta sau smartphone. Managerul companiei de transport a impus anumite particularizari pentru a obtine diverse rapoarte de analiza prin care se poate observa activitatea firmei de transport dar si distributia de clienti in cadrul companiei.
Care sunt avantajele solutiei Zimbra de la VMware? In primul rand e o solutie cost effective. Fiind o platforma open source, costurile se rezuma la implementarea solutiei. Permite integrarea serviciilor de e-mail, calendar si diverse alte aplicatii, iar serverul de e-mail dispune de calendare partajabile, mobilitate si document management.
Compania BitSper s-a infiintat in anul 2009, avand trei sedii in Oradea, Bucuresti si, mai nou, Sibiu, oferind servicii de transport si curierat pe rute interne si externe. Pentru dezvoltarea infrastructurii IT consultantii CG&GC HiTech Solutions au recomandat si implementat un nod de servere HP format din unitati DL380 G7.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite