Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Agenţia ARNIEC/RoEduNet lansează portalul I-SYSTEM

13 Octombrie 2011



Crescendo si Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale pentru Educaţie şi Cercetare (Agenţia ARNIEC / RoEduNet) anunţă finalizarea cu succes a implementării portalului I-SYSTEM, un sistem informatic de management al utilizatorilor şi resurselor reţelei RoEduNet, bazat pe tehnologia SharePoint 2010. Proiectul, finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 2 - Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare, a necesitat o investiţie de aproximativ 130.000 de euro şi este parte integrată din planul de dezvoltare a reţelei RoEduNet, operată de către Agenţia ARNIEC.
În urma implementării, Agenţia ARNIEC/RoEduNet pune la dispoziţia angajaţilor săi şi a instituţiilor conectate sau care vor să se conecteze la reţeaua RoEduNet (universităţi, institute de cercetare, şcoli şi licee din România, spitale universitare, biblioteci, muzee şi instituţii culturale) un portal care îndeplineşte atât funcţia de intranet cât şi extranet, un spaţiu de lucru centralizat şi automatizat, unde se regăsesc toate informaţiile necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţii.
Până acum toate activităţile erau gestionate manual, ceea ce presupunea un volum de resurse implicate ineficient. Acum, cereri precum conectarea, mentenanţa sau interconectarea la reţeaua RoEduNet sunt gestionate prin intermediul formularelor online. Fiecare înregistrare este asociată unui flux automatizat, ceea ce face ca procesul să se desfăşoare organizat, iar noi să avem vizibilitate asupra stării fiecărui document.” precizează Dl. Octavian RUSU, Director Adjunct al Agenţiei ARNIEC/RoEduNet .
Astfel, odată introdusă cererea de conectare în sistem, ea parcurge un flux automat în cadrul Agenţiei, pentru calificare şi aprobare. După aprobare, solicitantul primeşte un nume de utilizator şi o parolă, prin care poate accesa secţiunea privată a portalului. Acolo, prin intermediul formularelor online, poate alege diverse servicii disponibile şi poate urmări gradul de utilizare al acestora.
Tot prin portalul I-SYSTEM, Agenţia ARNIEC/RoEduNet are la dispoziţie o serie de noi funcţionalităţi, precum managementul documentelor - prin care se poate monitoriza fluxul de documente - dar şi managementul contactelor şi al instituţiilor / companiilor în relaţie cu Agenţia ARNIEC/RoEduNet. În plus, personalul agenţiei are acces la o serie de rapoarte predefinite ce permite o vizualizare mai clară a utilizatorilor reţelei RoEduNet.
Portalul I-SYSTEM are o importanţă majoră în dezvoltarea reţelei RoEduNet, întrucât ne uşurează şi eficientizează activitatea şi ne ajută să venim mai bine în întâmpinarea instituţiilor partenere. Până acum, stocarea, căutarea şi managementul documentelor şi informaţiilor Agenţiei era greoaie, necesita mult timp şi consuma multe resurse. Prin soluţia implementată de CRESCENDO am obţinut nu numai o soluţie de management a documentelor, dar şi o mult mai bună gestionare a relaţiei cu instituţiile conectate la reţeaua RoEduNet.” completează Dl. Octavian RUSU. Director Adjunct al Agenţiei ARNIEC/RoEduNet
Dl. Marius Tulea, General Manager al Casei de Soluţii CRESCENDO.adaugă “Schimbul de experienţă, colaborarea între diverse instituţii de cercetare-dezvoltare şi de educaţie la nivel naţional şi mai ales la nivel european, sunt extrem de importante pentru dezvoltarea educaţiei şi cercetării din România. În urma investiţiei realizate, Agenţia pune la dispoziţia instituţiilor conectate la reţeaua RoEduNet un portal la standarde europene, ce aduce beneficii prin creşterea performanţei în cadrul Agenţiei şi creşterea implicării instituţiilor conectate, în condiţii de securitate şi management centralizat al informaţiilor. Ne bucurăm că am fost implicaţi în acest proiect şi am reuşit să adăugăm valoare eforturilor realizate de client.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite