Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

IBM Romania da startul in „Batalia creierelor“

13 Octombrie 2011



IBM Romania a anuntat startul fazei regionale a celei de a 36-a editii a concursului ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) – Europa de Sud-Est, gazduita simultan de Univesitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea Tehnica Nationala Vinnytsia din Ucraina. Concursul, care se desfsoara in perioada 14-15 ocotombrie, reuneste 77 de echipe din 50 de universitati (39 echipe in site-ul Bucuresti si 38 echipe in site-ul Vinnytsia) din 49 de universitati din 7 tari (Bulgaria, Macedonia, Moldova, Romania, Serbia, Turcia si Ucraina), tara noastra participand 18 echipe din 11 universitati.
Competitia ACM, cunoscuta sub numele de „Batalia creierelor“, este cel mai vechi, de amploare si mai prestigios concurs de programare din lume, reunind zeci de mii de studenti din peste 100 de tari de pe sase continente, reprezentand peste 1.900 de universitati. Amploarea pe care a capatat-o competitia este urmare a efortului depus de IBM, care, din 1997, cand a devenit sponsor principal al „Bataliei creierelor“, a reusit sa creasca participarea cu 800% (de la 1.100 echipe, in urma cu 15 ani, la peste 8.000 de echipe anul acesta).
„Odata cu dezvoltarea si materializarea pe plan mondial a initiativei IBM Smarter Planet, cresc exponential posibilitatile utilizarii noilor tehnologii care asigura imbunatatirea calitatii vietii. In IBM noi ne asumam responsabilitatea de a sprijini dezvoltarea urmatoarei generatii de lideri in tehnologie, de a-i ajuta sa inteleaga si sa rezolve problemele lumii actuale. Studentii ce se vor califica la finalele mondiale ale acestui prestigios concurs vor face parte din elita de lideri ce vor crea, dezvolta si realiza noi tehnologii pentru viitor. Aliniindu-se conceptului de Smarter Planet, concursul ACM incurajeaza studentii sa aplice prin programe eficiente tehnologii software emergente, generand astfel noi idei si solutii ce pot transforma planeta intr-una mai eficienta si mai inteligenta“, a declarat Bogdan Balaci, Country General Manager, IBM Romania.
IBM colaboreaza cu peste 300 universitati din intreaga lume in domeniul Stiintei, Managementului si Proiectarii Serviciilor; aceste institutii de invatamant au integrat servicii cu suport TI in programele lor de licenta si master. Concursul stimuleaza creativitatea, lucrul in echipa si inovarea in realizarea de programe software noi, permitand studentilor sa-si testeze abilitatea de a performa sub presiunea timpului.
„Printre initiativele importante University Relations realizate de IBM in Romania putem mentiona: Centrul de Competenta Linux IBM, Centrul GRID de calcul de inalta performanta de la Universitatea Politehnica din Bucuresti; Supercalculatorul IBM Blue Gene/P de la Universitatea de Vest din Timisoara; Laboratoarele de software bazate pe tehnologia IBM Rational de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica din Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara. La acestea se adauga parteneriatele strategice pentru educatie si cercetare realizate intre IBM si universitati importante din Romania: Universitatea „Transilvania” din Brasov; Academia de Studii Economice din Bucuresti; Universitatea din Craiova; Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava; Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca“, a mentionat Cristian Serban, Country STG Manager IBM Romania, cu ocazia conferintei de presa.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite