Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Softelligence duce EuroArc in cloud

19 Octombrie 2011EuroArc, companie specializata in brokeraj de servicii de asigurare, implementeaza solutia OMNi e-Business 2.0 dezvoltata de Softelligence, furnizor de solutii integrate e-Business si CRM, in vederea crearii de noi canale de vanzare, promovare a serviciilor si comunicare intre companie si clientii finali.
Prima etapa a proiectului a presupus organizarea prezentei online a EuroArc si lansarea website-ului companiei (www.euroarc.ro), avand la baza modulul CMS din cadrul suitei OMNi e-Business 2.0 ce ofera functionalitati de content management avansat.
„Crearea unei prezente online consistente este primul pas in implementarea unei solutii e-Business profesioniste. Compania are nevoie sa poata comunica online, sa fie mai aproape de clientii sai, pentru ca apoi sa sustina procese de business integrate precum vanzarile si serviciile de suport online”, spune Teodor Blidarus, Managing Partner in cadrul Softelligence.
Datorita parteneriatului dintre Softelligence si Microsoft Romania pentru gazduirea solutiilor e-Business in cloud, prin Windows Azure, proiectul de la EuroArc nu a reprezentat un efort financiar deosebit pentru beneficiar. Utilizarea tehnologiilor cloud ale Microsoft ofera suplimentar si alte cateva beneficii, printre care foarte importante sunt securitatea sporita si un nivel ridicat de functionare neintrerupta a infrastructurii gazduite „in nor”, esentiale pentru un broker de asigurari.
Etapa a doua a proiectului va consta in deschiderea canalelor de comunicare, vanzare si suport online, prin implementarea celorlalte module din suita OMNi e-Business 2.0. Modulul e-Commerce va permite EuroArc sa comercializeze asigurari online, iar modulul e-Care va contine functionalitati de tip MyAccount pentru clientii EuroArc in care acestia pot vedea politele de asigurare incheiate, pot plati online primele de asigurare sau ratele la acestea si pot reinnoi politele. Modulul e-Marketing va permiteEuroArc sa promoveze online produsele de asigurare si sa masoare mai bine eficienta tuturor campaniilor.
„Dorim sa oferim clientilor nostri cele mai bune solutii de asigurare folosind tehnologii IT avansate si eficiente. Intrucat ne aflam la inceputul „decadei Cloud Computing” (2010-2020), am decis, alaturi de partenerii nostri de la Softelligence, sa ne asumam pionieratul intr-un domeniu cu un impact major in viitorul tehnologic. Folosind o platforma IT flexibila putem oferi clientilor nostri multiple optiuni de informare si control asupra portofoliului propriu de asigurari si acces cat mai facil la diverse instrumente de asigurare. In viitorul apropiat intentionam sa le dam posibilitatea sa-si gestioneze contul de asigurari 100% on-line, inclusiv in ceea ce priveste emiterea si plata politelor de asigurare. Tehnologiile implementate impreuna cu Softelligence ne vor permite sa crestem eficienta proceselor IT si, in acelasi timp, sa scadem costurile operationale, cu beneficii reale atat pentru clienti, cat si pentru propria organizatie”, spune Mihai Iorgoveanu, directorul general al EuroArc.
„Proiectul dezvoltat impreuna cu EuroArc reprezinta garantia faptului ca Softelligence poate oferi solutii e-Business si in model SaaS, adaptate astfel nevoilor companiilor de orice dimensiune. A gandi flexibil atat solutia tehnica, cat si cea financiara, este imperativ pentru a reusi sa pliezi in detaliu oferta ta pe cerintele clientului”, adauga Teodor Blidarus.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite