Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Roman Foeckl, Director General CoSoSys: „Ne axăm pe inovaţie şi încercăm să fim cu un pas înaintea pieţei“

27 Octombrie 2011




Roman Foeckl, Director General CoSoSys


La doar 7 ani de la înfiinţare, compania locală CoSoSys a reuşit să fie nominalizată în clasamentul Deloitte Technology FAST 50 2011 pe Europa Centrală şi are în palmares două premiere mondiale în domeniul securităţii IT. Un succes ale cărui ingrediente ne-au fost „deconspirate“ de Roman Foeckl, Director General CoSoSys.


Care au fost motoarele propulsării CoSoSys în clasamentul Deloitte?


Includerea în clasamentul Deloitte pentru Europa Centrală este un rezultat meritat din plin: încă de la fondarea companiei, CoSoSys a fost mereu profitabilă şi am înregistrat creşteri semnificative de la an la an în ceea ce priveşte cifra de afaceri. Creşterea a fost susţinută, în primul rând, de produsele pe care le-am lansat. Ne axăm pe inovaţie şi încercăm să fim cu un pas înaintea pieţei, să intuim atât nevoile de securitate, cât şi pe cele de business. Soluţiile noastre de securizare a reţelelor, a dispozitivelor portabile şi a datelor sunt din ce în ce mai eficiente şi se pliază tot mai bine pe structura companiilor, se adaptează la modul lor de lucru şi le ajută să economisească timp şi bani. Principalul nostru scop este să ne ajutăm clienţii să integreze noile tehnologii, protejându-i de riscurile din mediul modern de business. Mergem pe ideea de soluţii ce funcţionează atât pe platfome Windows, cât şi Mac, pentru a nu forţa companiile să investească în înlocuirea sau adaptarea infrastructurii existente.


Aveţi în portofoliul de soluţii două premiere mondiale; ce aduc nou aceste aplicaţii?

Endpoint Protector Hardware Appliance este unul dintre cele mai populare produse CoSoSys. Principalul său avantaj este că reprezintă o soluţie la cheie, include atât software, cât şi hardware, funcţionând pe principiul plug-and-play. Produsul este primit, conectat la reţea, configurat în câteva minute şi apoi protejează eficient compania. Appliance-ul securizează toate terminalele (computere sau laptopuri utilizate de angajaţi), controlând dispozitivele conectate la reţea şi utilizarea lor, monitorizează traficul de fişiere şi oferă rapoarte detaliate despre activitatea angajaţilor, a computerelor sau a unor dispozitive anume. Endpoint Protector este disponibil şi ca appliance virtual, oferind o securitate optimă companiei, fără a pune o foarte mare presiune pe resursele care sunt, în cele mai multe cazuri, limitate. Soluţia de cloud computing merge pe acelaşi principiu al resurselor limitate, dar este concepută pentru companiile mici şi pentru utilizatorii de acasă (pentru care este gratuită), asigurând protecţia datelor şi a dispozitivelor portabile cu cerinţe minime.


Cât de corect conştientizează companiile locale riscurile de securitate?

Securitatea reţelelor şi a datelor nu este pe deplin înţeleasă de companii, fie ele locale sau internaţionale. Numeroase companii cred că breşele de securitate nu li se pot întâmpla, aflând prea târziu că prevenirea este mult mai ieftină decât combaterea efectelor. Frecvenţa cazurilor în care laptopurile sau stick-urile USB ale companiilor sunt pierdute sau sustrase împreună cu informaţii confidenţiale este unul dintre motivele pentru care educarea în privinţa securităţii este foarte importantă pentru noi. Mai mult, firmele sunt mult mai eficiente în prevenirea atacurilor din afară, decât în protejarea împotriva ameninţărilor interne. Eroarea umană e foarte rar luată în calcul, angajaţii nu sunt educaţi în privinţa securităţii, iar modul lor de lucru şi dispozitivele folosite nu sunt monitorizate. Toate aceste breşe de securitate, cu cauze interne sau externe, înseamnă costuri, de la amenzi şi procese, la sume mari investite în recâştigarea încrederii clienţilor (în multe cazuri numărul acestora scăzând drastic). Sectorul IMM este mai expus unor riscuri de securitate, pentru că şi fondurile pe care le pot investi sunt limitate. De aceea, le oferim soluţii ce protejează companiile eficient nu numai din punct de vedere al securităţii, ci şi al costului, timpului şi resurselor investite.


Ce estimări aveţi pentru 2012?

Ne aşteptăm să continuăm pe acelaşi trend de creştere şi în anul următor, adaptând soluţiile noastre de securizare a reţelelor şi prevenirea pierderilor de date la nevoile schimbătoare ale pieţei. Tehnologii noi apar mereu, aducând noi riscuri ce trebuie prevenite cât mai eficient. Cu cât firmele vor înţelege mai bine cu ce ameninţări se confruntă zi de zi, cu atât cererea pentru soluţiile noastre va creşte.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite