Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Mobilitatea în business, mai actuală ca niciodată

27 Octombrie 2011




Imprimantele s-au înfrăţit cu cloud-ul

HP a lansat în urmă cu un an, ceea ce înseamnă că pentru piaţa românească este o tehnologie nouă, un nou tip de imprimante, care pot fi folosite prin simpla trimitere a unui e-amail sau în mod wireless.


“Utilizatorul nu mai este legat de un anumit spaţiu fizic, de infrastructura IT sau de echipamente pe care este stocată informaţia pe care doreşte să o imprime”, a declarat recent Radu Negoescu, LES GTMU Lead, HP IPG România.


S-a ajuns atât de departe, încât noile tehnologii permit, spre exemplu, memorarea de către imprimantă a tuturor sarcinilor de imprimare, venite pe Internet, prin intermediul e-mail-ului, şi validarea lor, adică imprimarea efectivă, numai după ce utilizatorul introduce un cod PIN.


Nu mai este nevoie de drivere speciale pentru echipamentul hardware, totul se face din cloud. Imprimantele au devenit independente de calculatoare, care sunt prin definiţie puncte fixe de lucru.


Farmecul soluţiilor de imprimare din cloud este că sunt accesibile oricărui tip de firmă, de la cele mici şi mijlocii, până la marile corporaţii. Dacă un utilizator individual vrea să-şi cumpere un astfel de echipament, nu trebuie să scoată din buzunar decât aproximativ 300 lei. Evident, în cazul unei corporaţii, vorbim de o soluţie dedicată de imprimare la nivelul companiei, care poate costa chiar şi sute de mii de euro.


Mobilitatea, chiar şi la nivel de companii, a ajuns să presupună simultan două lucruri esenţiale: ne mişcăm şi în tot acest timp se mişcă şi lumea cu noi, direct influenţată chiar de noi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite