Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Infineon România, prezenţă activă la ESSDERC – ESSCIRC 2011

27 Octombrie 2011





În perioada 12-16 septembrie 2011, Infineon Technologies România a participat în Helsinki, Finlanda, la cea de-a 41-a ediţie a „European Solid-State Device Research Conference” (ESSDERC) şi la cea de-a 37-a ediţie a „European Solid-State Circuits Conference” (ESSCIRC). Scopul principal al conferinţelor este de a avea un forum anual de prezentări şi discuţii pentru cele mai recente dezvoltări şi descoperiri în materie de dispozitive semiconductoare şi circuite electronice integrate.


Îmbucurător a fost faptul că, după foarte mult timp de absenţă, o lucrare din România a fost acceptată pentru a fi prezentată în cadrul sesiunilor de lucru a ESSCIRC. Autorii lucrării intitulate „An Area Efficient Multi-Channel High Side Switch Implementation” sunt ing. Andrei Danchiv, ing. Marian Hulub şi ing. Diana Manta, toţi angajaţi ai Infineon Technologies România. Acest lucru a fost posibil, deoarece în Infineon inginerii au acces la tehnologiile moderne de realizare a circuitelor integrate şi beneficiază de tot suportul companiei în realizarea de proiecte inovatoare. În această direcţie, Infineon încearcă să propună o colaborare cu mediul academic pentru realizarea unei platforme comune universitare, în care doctoranzi şi studenţi la master să aibă acces la o platformă modernă de realizare fizică a circuitelor integrate pe termen lung, astfel încât să fie posibilă o participare mult mai consistentă a specialiştilor din România la conferinţele ESSCIRC/ESSDERC.

România organizează ediţia 2013

Participarea românească la conferinţă vizează, de fapt, un aspect mult mai larg. O serie de recunoscuţi cercetători şi profesori români, care îşi desfăşoară activitatea în celebre companii şi universităţi din întreaga lume, participă cu regularitate la aceste conferinţe la toate nivelurile de reprezentare (în comitetul director, în comitetul tehnic, cu prezentări în plenare, tutoriale sau workshop-uri). În baza acestui fapt, dr. ing. Michael Neuhaeuser, Manager General al Infineon Technologies România a propus, în urmă cu doi ani, la sesiunea din Atena, candidatura României pentru organizarea la Bucureşti a sesiunii ESSCIRC-ESSDERC din anul 2013, iar propunerea a fost acceptată de comitetul director.

Acceptarea României în calitate de organizator al ESSCIRC/ESSDERC 2013 este o mare realizare, dar şi un mare angajament din partea comunităţii ştiinţifice româneşti. Consorţiul de organizare al conferinţei de la Bucureşti este alcătuit din: Universitatea „Politehnică” din Bucureşti, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, Institutul Naţional de Cercetare în Microtehnologii şi Infineon Technologies România. Personalităţi ştiinţifice din aceste instituţii, împreună cu personalităţi ştiinţifice româneşti din întreaga lume vor încerca să aducă la Bucureşti, pe lângă comunitatea de specialişti consacrată din ţările vestice, cât mai mulţi participanţi cu lucrări valoroase din estul Europei, astfel încât specialiştii din această zonă să se bucure de o mai bună vizibilitate în mediul ştiinţific legat de dezvoltarea semiconductorilor.

ESSDERC – ESSCIRC, conferinţe cu acoperire planetară

Chiar dacă numele celor două conferinţe este legat de Europa, participarea a fost, ca şi în trecut, deschisă pentru toate ţările lumii. Japonia, Brazilia, SUA, Africa de Sud, Rusia, India, Corea de Nord, China, Germania, Finlanda sunt doar câteva dintre ţările de unde au venit participanţii.

Locaţia aleasă de comitetul de organizare pentru desfăşurarea celor două conferinţe din acest an a fost „Finlandia Hall”, un modern centru de conferinţe care a făcut ca cei peste 700 de participanţi din întreaga lume să petreacă o săptămână de forum într-o ambianţă deosebită, specifică stilului finlandez.

Comitetul de organizare a încercat şi a reuşit să împartă într-un mod constructiv activităţile forumului, oferind participanţilor, pe lângă activităţile consacrate deja – sesiuni de lucru, şedinţe comune ESSCIRC-ESSDERC şi sesiuni de postere - posibilitatea de a participa la sesiuni practice „Tutorials”, ateliere de lucru „Workshops”, întregind astfel atracţiile oferite de forum.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite