Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Competiţie ascuţită în piaţa comunicaţiilor de date

27 Octombrie 2011



Piaţa românească de comunicaţii este extrem de competitivă şi agresivă, au declarat şi încă mai declară majoritatea specialiştilor şi analiştilor care activează în acest sector. De altfel, acest lucru e foarte vizibil pentru toată lumea, iar competiţia este acerbă nu numai pe segmentul rezidenţial, ci şi pe cel business. Ofertele de comunicaţii şi servicii de date ale companiilor româneşti sunt extrem de variate, iar preţurile la fel.

Cum alege o companie din multitudinea de oferte, pe cea care i se potriveşte cel mai bine? Dacă în urmă cu câţiva ani unul dintre primele criterii era preţul, în prezent, deşi a rămas în continuare foarte important, acesta este „depăşit” încet-încet de tehnologiile care stau în spatele soluţiilor, de stabilitatea şi fiabilitatea lor, de renumele companiei furnizoare şi politica faţă de clienţi acesteia.


Ce oferă piaţa românească?

Operatorii mobili pun la bătaie oferte extrem de variate pentru segmentul business, atât pentru întreprinderile mici şi mijlocii, cât şi pentru companii medii şi mari. Pachetele includ soluţii de comunicaţii de date, servicii internet sau telefonie.


Vodafone oferă soluţia Vodafone Office Connect, care include într-un singur abonament acces fix la internet pentru mai multe calculatoare/laptop-uri şi servicii de telefonie fixă.


Pe lângă serviciile de bază, acces fix la internet şi voce fixă, pachetul cuprinde şi servicii adiţionale opţionale: PC Protection – protecţie pentru computer, Fax2Email – fax direct din adresa de mail personală, IP Fix – aceeaşi adresă IP publică de fiecare dată când se realizeată conexiunea la Internet.
Vodafone recomandă serviciul pentru: Persoane Fizice Autorizate, birouri individuale de avocatură, cabinete notariale, cabinete medici familie şi stomatologice, birouri de consultanţă financiar-contabilă, mici întreprinzători, puncte de lucru temporare (construcţii, evenimente, târguri, expoziţii) etc. Abonamentele disponibile oferă trafic inclus lunar de 5 GB, 12 GB sau 20 GB. Cu Vodafone Office Connect se pot folosi până la 5 conexiuni simultane la Internet, soluţia suportând un număr maxim de 36 dispozitive.


Orange România împarte ofertele pentru companii şi în funcţie de numărul de angajaţi. Printre ofertele pentru companiile cu până în 49 de angajaţi se numără: Internet mobil pentru laptop, pentru mobil, pentru smartphone. Pentru companiile cu mai mult de 49 de angajaţi, Orange oferă BlackBerry Enterprise Solution (e-mail; calendar, agendă, tasks; internet şi intranet; telefon mobil, SMS).


Software-ul BlackBerry Enterprise Server se instalează pe un server în reţeaua internă de calculatoare a firmei, în spatele Firewall-ului. Soluţia funcţionează cu servere de mail de tip Microsoft Exchange, Lotus Notes şi Novel GroupWise.


Serviciul IP VPN oferă toate facilităţile unei reţele de date private, utilizând infrastructura radio şi fibră optică Orange. Prin intermediul acestui serviciu, angajaţii au acces permanent la aplicaţiile rulate în intranetul companiei, putând transfera în timp real fişiere de date, aplicaţii video sau voce.


Serviciul IP VPN reprezintă o soluţie viabilă pentru companiile cu activitate intensă şi cu puncte de lucru în diverse locaţii din ţară şi angajaţi mobili.


Serviciul de Linii Dedicate (linii închiriate) se adresează companiilor care doresc să asigure comunicarea între locaţiile din teritoriu cu ajutorul conexiunilor de date configurate şi alocate exclusiv. Resursele reţelei Orange sunt rezervate pentru fiecare client în parte. Soluţia de Linii Dedicate este recomandată pentru aplicaţiile care rulează în timp real, având ca parametri critici timpul de răspuns şi securitatea informaţiei. Accesul Dedicat Internet reprezintă o soluţie pentru companiile care doresc să utilizeze în permanenţă internetul, pe baza conexiunilor alocate exclusiv.


Romtelecom Business Solutions oferă soluţii personalizate de internet şi date. Companiile pot alege internet broadband cu viteză de până la 30 Mbps, internet mobil nelimitat, precum şi soluţii avansate de internet premium.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite