Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Provincia surclasează capitala la nivel de centre R&D

27 Octombrie 2011




ACI Timişoara are 155 de angajaţi, care, în general, lucrează la două mari produse, o soluţie pentru autorizarea tranzacţiilor bancare şi o soluţie anti-fraudă în domeniul plăţilor electronice. De asemenea, mai există şi funcţii de project management, software management etc. Limbajele de programare folosite sunt Java şi c++, iar soluţiile software operează pe mai multe platforme cum ar fi: AIX, Linux, Windows, zOS, HP Nonstop, utilizând baze de date: Oracle, DB2, MS SQL, ctree.
Cifra de afaceri anuală a centrului în 2010 s-a situat în jurul a 5 milioane de euro, iar în 2011 va fi de aproximativ 6 milioane de euro.


„Este destul de greu de calculat valoarea adusă de centrul R&D din România, deoarece echipele de proiect sunt mixte, conţinând ingineri, atât din centrul din România, cât şi din alte centre de dezvoltare ale ACI. Pur matematic, se poate calcula valoarea ca fiind undeva la 80 milioane de dolari anual. Strategia noastră de atragere a resurselor externe se bazează, în primul rând, pe crearea unui mediu de lucru intern care să asigure angajaţilor curenţi o experienţă profesională şi de viaţă cât mai bună. Ne bazăm pe faptul că oamenii valoroşi atrag alţi oameni valoroşi, drept urmare am creat un cadru intern prin care angajaţii noştri pot să trimită referinţe şi să recomande colegi, prieteni sau cunoscuţi care din punctul lor de vedere se potrivesc cu competenţele cerute de postul liber. De asemenea urmărim foarte atent în cadrul etapelor de selecţie iniţiale potrivirea între competenţele candidaţilor şi valorile companiei, în dorinţa noastră de a oferi nu doar un job, ci mai degrabă o experienţă de viaţă potrivită”, spune Mircea Velicescu.



Centru R&D ACI Worldwide


Având şansa de a activa într-unul dintre oraşele României cu tradiţie şi importanţă majoră în formarea competenţelor tinerilor, ACI a dezvoltat relaţii de colaborare cu Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest, precum şi cu organizaţiile studenţeşti, formate cu scopul de a avea un impact pozitiv asupra studenţilor: Liga AC, BEST sau AIESEC.
„De asemenea, deschidem porţile companiei prin găzduirea unui tur şi a unei discuţii directe cu inginerii în cadrul zilelor Job Shop BEST. La rândul lor, lectori din cadrul celor doua instituţii academice se implică în dezvoltarea angajaţilor noştri prin sesiuni de lucru în care se fixează anumite concepte tehnice. O colaborare în curs de desfăşurare este cea cu institutul Project Management Institute (PMI), în care ACI se implică în a sprijini organizarea evenimentelor specifice în Timişoara. Ne dorim să ne concentrăm mai departe pe aceste colaborări şi, de asemenea, să urmărim şi alte oportunităţi de colaborare cu instituţii similare pe viitor.
Începând cu 2012 va începe dezvoltarea viitoarei generaţii de software enterprise anti fraudă. De asemenea, vor continua investiţiile în produsele curente ale ACI. ACI Worldwide este o companie în creştere, atât organică, cât şi prin achiziţii. Recent, ACI a achiziţionat S1 Corporation. Prin aceste achiziţii, vor apărea noi oportunităţi pentru angajaţii noştri de a lucra pe produse noi, cu colegi noi din alte centre R&D”, menţionează Mircea Velicescu.


Centrul ACI Timişoara este un centru strategic pentru compani-mamă, dezvoltarea acestuia fiind prevăzută şi pentru anii viitori.
„Axa principală de dezvoltare va fi tot în domeniul R&D şi mai puţin în alte funcţii (vânzări, marketing etc.), datorită faptului că piaţa bancară nu este foarte dezvoltată în ţara noastră, aceste funcţii putând fi operate din zona de corporate”, explică Velicescu.
ACI Worldwide a investit în R&D la nivel global, în 2010 65 de milioane de dolari, în 2011 73 de milioane de dolari, iar în 2012 va investi aproximativ 100 de milioane de dolari.


Nokia pleacă, HP rămâne în Cluj Napoca


În 2007, HP a preluat compania de software OPSWARE, preluând astfel şi subsidiara locală a acesteia şi inaugurând primul centrul de cercetare şi dezvoltare de software al HP din România. De-a lungul celor 4 ani de existenţă, centrul din Cluj-Napoca a devenit unul dintre cele mai apreciate centre de acest fel deţinute de HP în lume.
„România este recunoscută pentru nivelul înalt de profesionalism al specialiştilor din domeniul informatic, de aceea HP a îmbrăţişat imediat ideea de a dezvolta mai departe echipa de specialişti care lucrau deja în centrul de la Cluj. Mai mult, motivaţia acestora de a inova, precum şi nivelul ridicat de cunoaştere a limbii engleze au reprezentat o combinaţie cu adevărat câştigătoare pentru prezenţa companiei în România”, spune Achim Kaemmler, Site Manager, HP R&D Cluj-Napoca.


În acest moment,în centrul de cercetare-dezvoltare al HP de la Cluj-Napoca sunt peste 110 dezvoltatori de software. Produsele dezvoltate în centru sunt parte a efortului integrat al echipei globale de cercetare a HP şi sunt adresate clienţilor care doresc să-şi muteinfrastructura IT în Cloud. Astfel, mulţi dintre clienţii HP se regăsesc în topul celor mai mari 500 de companii din lume întocmit de revista Forbes.


„HP Software consideră România un centru investiţional de interes, iar faptul că intenţionăm să dublăm dimensiunile centrului din Cluj-Napoca este o dovadă că HP consideră că specialiştii din Cluj se numără printre cei mai buni informaticieni din lume. Dezvoltatorii noştri acoperă toate aspectele dezvoltării de software. Avem, de asemenea, şi echipe dedicate asigurării calităţii sau suportului tehnic. Produsele la care lucrăm în centrul de la Cluj-Napoca sunt HP Server Automation, HP Operations Orchestration, HP Universal CMDB, HP Live Network şi HP Database and Middleware Automation. Suntem extrem de entuziasmaţi de echipa de profesionişti cu care lucrăm aici, în România. Avem o mulţime de ingineri tineri, care sunt o combinaţie excelentă de educaţie de foarte bună calitate, atitudine pozitivă şi un nivel de cunoştinţe de limba engleză ridicat, plus multă pasiune pentru programare ca profesie. Datorită nivelului foarte ridicat de calitate a muncii în centrul nostru, avem numeroase proiecte în plin proces de dezvoltare, ca urmare intenţionăm să ne dublăm numărul de angajaţi până la finalul anului 2012”, a subliniat Achim Kaemmler.


Intel alege Bucureştiul pentru centrul său R&D


Monica Ene Pietroşanu
s-a alăturat echipei Intel în luna iulie 2011, în calitate de Country Manager al Centrului de Dezvoltare Software de la Bucureşti. Monica Pietroşanu are o vastă experienţă în domeniul software-ului şi al managementului. A terminat facultatea de Calculatoare la Universitatea Politehnica Bucureşti şi Facultatea de Matematică la Universitatea Bucureşti. Anterior postului la Intel, Monica a lucrat pentru 8 ani la Microsoft, în Statele Unite ale Americii, unde a condus diferite echipe de R&D în grupul de dezvoltare pentru sistemul de operare Windows. În 2005 s-a întors în România şi pentru aproximativ 5 ani a fost site manager-ul Centrului de Suport Tehnic Global al Microsoft.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
EU
HAI SA FIM CORECTI... WWW.MOBBINGSOFT.WORDPRESS.COM
18 Martie 2012, 05:11:48