Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

AMD lanseaza FirePro V4900, placa grafica de inalta performanta pentru mediul profesional

04 Noiembrie 2011



AMD a lansat placa grafica AMD FirePro V4900, ce ofera performante inegalabile profesionistilor care lucreaza cu aplicatii pentru crearea de continut digital (Digital Content Creation - DCC) si pentru proiectare asistata de calculator (Computer Aided Design - CAD), la un pret entry-level. Utilizand cele mai avansate tehnologii grafice AMD, inclusiv tehnologia AMD Eyefinity, AMD FirePro V4900 imbunatateste semnificativ performanta aplicatiilor si contribuie la cresterea eficientei la locul de munca. AMD FirePro V4900 a obtinut performante de doua ori mai bune in comparatie cu competitorii sai in testele efectuate cu aplicatii CAD si DCC.
"AMD FirePro V4900 se distanteaza de celelalte produse din clasa sa si redefineste capacitatile placilor grafice profesionale entry-level", spune Sandeep Gupte, directorul general al diviziei AMD Professional Graphics. "AMD FirePro V4900 foloseste cea mai avansata tehnologie grafica AMD, care nu numai ca imbunatateste experienta de utilizare, dar si creste performanta aplicatiilor profesionale. De asemenea, este dotata cu tehnologia multi-display AMD Eyefinity care suporta pana la sase monitoare simultan, crescand productivitatea utilizatorului," a adaugat Gupte.
AMD FirePro V4900 este conceputa pentru a depasi nevoile profesionistilor din domeniul graficii. Unitatea de procesare grafica beneficiaza de 1GB 128-bit GDDR5 RAM si asigura o latime de banda de 64 GB/s, permitand acces rapid la date, in timp ce suportul Microsoft DirectX 11, OpenGL 4.2 si OpenCL permit utilizatorilor sa randeze si sa manipuleze modele folosind cea mai larga gama posibila de instrumente si aplicatii. Tehnologiile superioare AMD Eyefinity si DisplayPort 1.2 permit utilizarea a pana la sase ecrane in configuratie multi-display, ce ofera rezolutii mai mari si productivitate sporita atunci cand se lucreaza cu mai multe aplicatii, reducand in acelasi timp complexitatea si costul unei instalari multi-monitor obisnuite.
"Clientii care folosesc statiile de lucru HP lucreaza la cele mai inalte niveluri in fiecare industrie - ei au nevoie de solutii care sa ofere performanta optima si acces la cele mai recente tehnologii," spune Jeff Wood, vice-presedinte, Worldwide Marketing, Commercial Solutions, HP. "Prin integrarea AMD FirePro V4900 in statiile sale de lucru, HP pune la dispozitia clientilor o solutie grafica puternica la un pret accesibil," a completat Jeff Wood.
Produsele AMD FirePro sunt testate si certificate cu multe aplicatii software de top pentru a asigura compatibilitate, stabilitate si performante optime. AMD FirePro V4900 a primit certificare pentru o varietate de aplicatii, inclusiv solutiile software de proiectare ABAQUS/CAE 6.11, ANSYS 13.0, Autodesk 2012 3D, Bentley System Microstation V8i, BETA CAE Systems ANSA si mETA, CEI EnSight si EnSight CFD. In plus, AMD FirePro V4900 a primit certificare din partea producatorilor solutiilor software CAD/CAM COMSOL Multiphysics, ESRI ArcGIS 9.3.1 si 10, solMissler Software TopSolid 2012, a producatorilor de software CAD 3D MSC Software, Patran si SimXpert 2011, Robert McNeel and Associates' Rhinoceros, SolidWorks Corp's SolidWorks 2011 si 2012, a companiilor SpaceClaim, Vision Numeric 3DESIGN si pentru mai multe solutii Siemens PLM Software.
"Siemens PLM Software lucreaza in stransa legatura cu AMD pentru a se asigura ca ciclul de viata al produsului software raspunde nevoilor utilizatorilor sai profesionisti," spune Bill Boswell, senior director, Partner Strategy, Siemens PLM Software. "AMD FirePro V4900 ofera performante remarcabile, in timp ce suportul pe produs la cel mai inalt nivel oferit de AMD ii asigura pe utilizatori ca primesc atentia de care au nevoie atunci cand au nevoie. Prin parteneriatul nostru cu AMD, Siemens PLM sprijina clientii in luarea unor decizii mai inteligente si in crearea de produse mai bune," a subliniat Bill Boswell.
Placa grafica AMD FirePro V4900 va fi disponibila intr-o gama de sisteme Dell si Fujitsu si de statii de lucru HP. Incepand cu 1 noiembrie 2011, placa grafica va fi disponibila la un pret de 189 USD MSRP prin intermediul unei numar de distribuitori online selectati.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite