Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

IBM da startul aplicarilor la programul Smarter Cities Challenge pentru anul 2012

04 Noiembrie 2011



IBM a anuntat ca a dat startul aplicarilor la programul IBM Smarter Cities Challenge pentru anul 2012. Programul Smarter Cities Challenge este un program care va dura trei ani, va implica 100 de orase si va costa 50 de milioane de dolari, prin care expertii si consultantii IBM de top ofera strategii de dezvoltare a zonelor urbane.
Acest program de succes ofera oraselor selectate acces la echipe de angajati IBM de elita ce au experienta in diverse probleme urbane, in domeniul financiar, al sustenabilitatii, sigurantei publice si serviciilor acordate cetatenilor. Specialistii IBM vor petrece saptamani analizand oportunitati si provocari unice cu care se confrunta municipalitatile, in contextul economic din prezent. Dupa intalniri cu oficialitati, cetateni, companii, reprezentanti ai mediului academic si lideri ai comunitatilor, echipele IBM vor recomanda proiecte pentru a eficientiza si introduce inovatie in livrarea serviciilor catre cetateni. Printre provocarile abordate se numara problemele referitoare la locurile de munca, domeniul medical, siguranta publica, sistemele de transport, serviciile sociale, sistemele educationale, sistemele energetice si sustenabilitate.
La fel ca si in 2011, orasele selectate vor trebui sa demonstreze angajament pentru a folosi toate datele disponibile pentru a ajuta la identificarea problemelor si solutiilor locale. IBM va oferi asistenta specializata fiecarui oras ales pentru a folosi City Forward (http://www.cityforward.org), un instrument online gratuit dezvoltat cu experti in politici publice ce identifica tendinte si statistici intr-un mod vizual, si poate fi adaptat pentru studiul numeroaselor probleme cu care se confrunta orasele. Privind aceste probleme intr-o maniera stiintifica, sistematica, reprezentantii oraselor pot obtine informatii care pot ajuta la crearea solutiilor pentru problemele municipalitatii.
Problemele cu care s-au confruntat consultantii IBM in ultimul an au fost din diverse domenii, de la transport si siguranta publica pana la devoltare economica si alocare de buget. Mai jos sunt prezentate cateva exemple ce prezinta impactul pe care l-au avut recomandarile furnizate prin programul IBM Smarter Cities Challenge, in ultimul an:
* Orasele din Tinutul Mecklenburg, Carolina de Nord au fost de acord sa creeze un proces de planificare a unui buget comun si sa colaboreze indeaproape atunci cand creeaza si adopta bugetele. De asemenea, vor colabora pentru a identifica obiective de dezvoltare si pentru a le implementa; pentru a partaja date si pentru a evalua performantele.
* Edmonton, Alberta, ce se confrunta cu o rata mare a victimelor rezultate din accidente rutiere, a creat si implementat un plan pentru a imbunatati traficul, siguranta pietonilor si eficienta sistemelor. Pentru a sprijini acest efort, Edmonton analizeaza si implementeaza proiecte in functie de diverse informatii; se asociaza cu organizatii pentru a identifica si monitoriza tendinte; si masoara rezultatele in mod riguros.
* St. Louis, Missouri, ce se confrunta cu o rata ridicata a criminalitatii, a implementat schimbari operationale si de leadership pentru a imbunatati siguranta publica. Masurile includ colaborare formala si riguroasa intre judecatorii, departamente de politie, departamentele primariei si procurori. Obiectivul acestei colaborari este de a folosi datele pentru a efectua decizii de justitie mai informate.
* Liderii din Milwaukee, Wisconsin, companiile din sectorul privat si organizatiile de agricultura urbana vor stabili un Consiliu de Agricultura Urbana si Aquaponics pentru a introduce industria aquaponics, o abordare ecologica asupra agriculturii ce recicleaza apa de la fermele piscicole pentru a iriga culturile agricole fara a folosi solul. Participantii vor sa colaboreze mai eficient pentru a face alimentele mai sanatoase si mai folositoare, mai disponibile si mai convenabile – in acelasi timp, creand oportunitati si locuri de munca.
Printre factorii esentiali pentru o aplicare de succes se numara un leadership puternic la nivelul municipalitatii orasului, dorinta de a colabora cu mai multe organizatii, si dorinta de a face orasele mai inteligente si mai eficiente. Orasele vor trebui sa sustina eforturi ce prezinta potentialul de a avea un impact real asupra vietilor cetatenilor. Suplimentar, castigatorii granturilor vor identifica domeniile ce au legaturi stranse cu prioritatile de top ale oraselor, si vor implica o gama larga de discipline si departamente.
„Anul trecut, am fost onorati sa primim sute de aplicari pentru programul Smarter Cities Challenge la nivel global. In 2012, ne asteptam ca cererea pentru granturi Smarter Cities Challenge sa creasca semnificativ”, a precizat Stanley S. Litow, Vicepresedinte IBM Corporate Citizenship & Corporate Affairs, si Presedinte IBM International Foundation. “Succesul inregistrat in primul an ar trebui sa creasca cererea pentru anul acesta si pentru anul viitor. Suntem nerabdatori sa analizam propunerile liderilor creativi care doresc sa atinga excelenta”.
Nevoia de a beneficia de tehnologii si abordari noi pentru a rezolva provocari civice nu a fost niciodata mai mare. In 2008, conform Natiunilor Unite, peste jumatate din populatia globului a inceput sa traiasca in orase, pentru prima data in istorie. Aceste centre sunt mai puternice din punct de vedere economic, mai influente din punct de vedere politic, si mai avansate din punct de vedere tehnologic decat in orice moment al istoriei. Dar pe masura ce reprezinta un potential imens pentru realizarea visurilor si aspiratiilor multor oameni, orasele se confrunta cu provocari bugetare si operationale.
Pentru mai multe informatii, sau pentru a aplica pentru un grant Smarter Cities Challenge, fiecare grant avand o valoare aproximativa de 400.000 de dolari reprezentand experienta si tehnologie, va rugam sa accesati http://smartercitieschallenge.org/. Acest site ofera si studiile de caz ce descriu recomandarile IBM pentru castigatorii granturilor din 2011. Materiale video referitoare la proiectele Smarter Cities Challenge din 2011 pot fi accesate la adresa: http://www.youtube.com/user/citizenIBM.
Termenul limita pentru depunerea aplicarilor pentru 2012 este 16 decembrie.
Programul Smarter Cities Challenge este sponsorizat de IBM Corporate Citizenship si de IBM International Foundation. IBM este lider in programe de responsabilitate sociala de 100 de ani. Pentru detalii suplimentare despre initiativele cetatenesti IBM, va rugam sa accesati: www.ibm.com/blogs/citizen-ibm.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite