Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Alcatel-Lucent prezinta rezultatele financiare

04 Noiembrie 2011Alcatel-Lucent a anuntat rezultatele financiare pentru trimestrul al III-lea 2011.
Veniturile din al treilea trimestru al acestui an au scazut cu 6,8%, inregistrand valoarea de 3,797 miliarde de euro.
Profitul brut ajustat este de 1,380 miliarde de euro, adica 36,3% din venituri, iar veniturile ajustate din operatiuni de 173 milioane de euro, adica 4,6% din venituri. Profitul net raportat este de 194 milioane de euro, adica 0,08 euro per actiune.


„Ne aflam in plin proces de transformare. Desi progresul nu se manifesta totdeauna liniar, imaginea de ansamblu este foarte clara: in ultimii doi ani am obtinut increderea clientilor nostri in ceea ce priveste strategia noastra de High Leverage Network si Application Enablement; tranzitia de la voce la video capata proportii peste tot in lume, iar portofoliul nostru adreseaza direct aceste evolutii. Dovada in acest sens este cota de piata obtinuta pe segmentul IP si Optica. Nu in ultimul rand, unele dintre inovatiile noastre precum lightRadio iau avant in piata. Avem o pozitie consolidata in America de Nord si America Latina si ne extindem puternic in China si Asia. Piata din Europa este in continuare ezitanta si se concentreaza pe reimprospatarea 3G, unde noi nu avem un rol la fel de mare ca in alte parti ale globului”, a declarat Ben Verwaayen, CEO Alcatel-Lucent.


Ariile forte au fost reprezentate de IP, divizia cu cea mai rapida crestere, urmata de Wireless, impulsionata de CDMA si LTE. Divizia de Software, Servicii & Solutii a inregistrat o scadere. O usoara crestere in zona de Servicii au inregistrat Networks & Systems Integration si Managed Services, contrabalansata cu o scadere a diviziei de Network Applications.


Veniturile pentru segmentul Networks au fost de 2,285 de miliarde de euro, in scadere cu 7,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile diviziei IP au inregistrat valoarea de 376 de milioane de euro, in crestere cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Veniturile diviziei Optica au fost de 582 de milioane de euro, in scadere cu 10,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile diviziei Wireless au fost de 1,032 miliarde de euro, in scadere cu 3,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile diviziei Wireline au scazut cu 22,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand valoarea de 308 milioane de euro.


Veniturile diviziei Software Servicii & Solutii au inregistrat valoarea de 1,100 miliarde de euro, in scadere cu 4,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite