Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Studiu Cisco: noi reguli de atragere a tinerelor talente in campul muncii

04 Noiembrie 2011



Conform unui studiu Cisco la nivel international, tinerii specialisti isi doresc un mediu deschis care accepta mediile sociale, libertatea de folosire a dispozitivelor, munca la distanta care permite adaptarea la propriul stil de viata, incurajand inovatia.


Aceasta constatare, dar si alte rezultate evidentiate in cel de-al doilea capitol al Raportului Cisco Connected World Technology, 2011 arata cat de serioasa este cerinta noii generatii de forta de munca de a lucra la distanta si de a beneficia de mai multa flexibilitate privind alegerea dispozitivelor cu care lucreaza. Aceasta cerinta ilustreaza importanta relatiei dintre Internet, cultura fortei de munca si avantajele competitive ale companiilor, indicand in mod surprinzator faptul ca metodele traditionale de atragere si retinere a tinerilor angajati pot avea o relevanta mai scazuta.


Cel de-al doilea raport anual Cisco Connected World Technology, care a cuprins peste 2.800 de studenti si tineri specialisti din 14 tari, a fost comandat in vederea evaluarii dificultatilor cu care se confrunta companiile in incercarea de a gasi un echilibru intre nevoile angajatilor si ale companiilor in contextul cresterii cerintelor de retea, a capacitatilor de mobilitate si a riscurilor privind securitatea.


„Rezultatele studiului Cisco Connected World Technology, 2011 ofera o perspectiva asupra modului in care informatia este accesata de studenti si tineri profesionisti din IT si modul de comunicatiile de business se schimba. Rezultatele acestui studiu nu sunt de interes doar pentru departamentele IT, dar si pentru profesionistii din domeniul HR si antreprenori, deoarece urmatoarea generatie de angajati si cererile lor de tehnologie va influenta deciziile in ceea ce priveste angajarea si intrarea intr-o noua era a echilibrului intre munca si viata personala. Modul in care companiile vor aborda aceste cerinte va afecta inevitabil avantajul competitiv si succesul in HR. Aceasta nu va mai fi doar o tendinta tehnologica – se transforma intr-un trend de business”, a declarat Cristian Popescu – Director General Cisco Romania.



Impactul asupra alternativelor de loc de munca si a salariului


Studiul a aratat ca unul din trei studenti si tineri angajati sub 30 de ani (33%) declara ca ar acorda prioritate libertatii de folosire a mediilor de socializare, flexibilitatii de folosire a dispozitivelor si mobilitatii la locul de munca fata de salariu in momentul acceptarii unei oferte de munca, indicand ca asteptarile si prioritatile noii generatii a fortei de munca globale nu sunt legate exclusiv de bani.
Relationarea mobila, flexibilitatea privind folosirea dispozitivelor si imbinarea stilului de viata personal cu cel profesional sunt componente cheie pentru un mediu si o cultura de munca tot mai importante in stabilirea companiilor care vor atrage noul val de talente din industrie.


Mai mult de doi din cinci studenti (40%) si tineri angajati (45%) au spus ca ar accepta o slujba platita cu un salariu mai mic daca ar avea flexibilitate privind alegerea dispozitivelor, acces la mediile de socializare si mobilitate in locul unei slujbe cu un salariu mai mare, dar cu flexibilitate redusa.


Influenta politicilor privind mediile de socializare si dispozitivele mobile asupra alegerii locului de munca


La nivel global, mai mult de jumatate dintre studenti (56%) au declarat ca daca ar fi vorba de o companie care ar interzice accesul la mediile de socializare, fie nu ar accepta oferta de munca, fie ar accepta-o si ar gasi o modalitate de a eluda politica acelei companii.


Aproximativ doi din trei studenti (64%) au spus ca intentioneaza sa puna intrebari legate de politicile de folosire a mediilor de socializare in timpul interviurilor pentru un loc de munca, iar unul din patru (24%) a spus ca acesta ar fi un factor de decizie cheie in acceptarea unei oferte.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite