Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

AMD pune in aplicare un plan de restructurare si eficientizare a operatiunilor

07 Noiembrie 2011



AMD a anuntat punerea in aplicare a unui plan de restructurare si eficientizare a operatiunilor pentru consolidarea pozitionarii competitive. AMD se asteapta ca aceste actiuni sa creeze o structura de cost mai competitiva si sa echilibreze prezenta companiei pe piata globala, livrand in continuare produse de top ce imbunatatesc productivitatea, reduc timpul de aparitie pe piata si se aliniaza mai bine la tendintele din industrie.
“Reducerea structurilor de cost si concentrarea eforturilor globale pe oportunitati cheie de crestere vor consolida competitivitatea AMD si ne vor permite sa punem in practica un set echilibrat de activitati strategice create pentru a accelera cresterile viitoare,” a spus Rory Read, presedinte si CEO AMD. “Actiunile pe care le vom implementa au fost create pentru a imbunatati abilitatile noastre de a adresa in mod constant cererile clientilor la nivel global si a miza pe pozitia de lider in pietele emergente, cloud si tehnologii de eficientizare a consumului energetic.”
AMD se asteapta ca planul de restructurare sa asigure reduceri de costuri operationale de aproximativ 10 milioane USD in trimestrul IV 2011 si de 118 milioane USD in 2012, in primul rand printr-o reducere de 10% a fortei de munca la nivel global si incheierea acordurilor contractuale existente. Reducerea fortei de munca va fi orientata catre toate departamentele la nivel global si se va finaliza pana la sfarsitul primului trimestru din 2012. Avand la baza reduceri de costuri prealabile, AMD se asteapta ca pentru trimestrul IV 2011 costurile operationale sa fie de aproximativ 610 milioane USD.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite