Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Restart Romania si-a desemnat castigatorii

09 Noiembrie 2011Câştigătorii competiţiei Restart România au fost desemnaţi în cadrul unui eveniment de premiere organizat sub patronajul Ambasadorului SUA, Mark Gitenstein.
5 dintre cele 9 proiecte online, care îşi propun să producă o schimbare în offline, au obţinut finanţări în valoare totală de 25.000 de dolari.


Cele cinci proiecte câştigătoare abordează o paletă largă de teme: defrişările ilegale, promisiunile nerespectate ale candidaţilor şi mita electorală, corupţia din sistemul sanitar, şpaga în România, modul în care sunt cheltuiţi banii publici. În spatele platformelor Restart România se află activişti, jurnalişti sau cetăţeni obişnuiţi, care vor să producă o schimbare. În următoarele 6 luni, aceştia vor fi ajutati să-şi popularizeze platformele online şi să le transforme în mişcări civice.


„Pe etajera din sufragerie e loc destul, dar până de curând era prezent un singur obiect: primul meu reportofon. Acum are companie - trofeul Restart România. Ambele îmi aduc aminte că am ales să fiu jurnalist pentru a schimba societatea românească. Diferenta este că Restart România m-a transformat, din luptator singuratic al cuvintelor, în membru al unei mari familii, care are acelaşi scop”, spune Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, unul dintre câştigătorii Restart România.


Campania Restart România este un parteneriat între Ambasada SUA în România şi organizaţia non-guvernamentală TechSoup România, care se bucură de sprijinul unui număr mare de corporaţii şi fundaţii ca: Microsoft, Cisco, French American Charitable Trust şi Fundatia Erste.
TechSoup este cea mai mare întreprindere socială de donaţii tehnologice din lume. A luat naştere cu 25 de ani în urmă, pentru a sprijini sectorul non-profit prin intermediul IT-ului şi s-a dezvoltat rapid într-un program uriaş de donaţii şi training-uri pentru ONG-uri.


În România, TechSoup activează din 2009, a investit deja în sectorul ONG peste 1.000.000 de dolari în donaţii şi a facilitat sute de ore de mentorship IT.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite