Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Oracle lanseaza Oracle Solaris 11

16 Noiembrie 2011



Oracle a anunţat astăzi disponibilitatea Oracle Solaris 11, primul sistem de operare Cloud. Oracle Solaris 11 este conceput să satisfacă cerinţele de siguranţă, performanţă şi scalabilitate ale implementărilor bazate pe cloud, permiţând clienţilor să ruleze cele mai solicitante aplicaţii de tip enterprise în cloud-uri private, hibride sau publice.


Pe lângă funcţionalităţile încorporate de virtualizare, Oracle Solaris 11 este conceput pentru virtualizarea serverelor prin intermediul Oracle VM atât pe sisteme x86, cât şi pe sisteme SPARC, oferind flexibilitate în implementare şi posibilităţi de migrare securizată în timp real.
Noua modalitate de gestiune conectată din cloud garantează clienţilor că au întotdeauna cele mai noi actualizări pentru Solaris de la Oracle, iar serviciile proactive ajută clienţii să obţină un timp maxim de funcţionare fără întreruperi.


Cu ajutorul deduplicarii oferite de Oracle Solaris ZFS, clienţii pot reduce de până la 10 ori cerinţele de stocare în medii virtualizate.
Oracle Solaris 11 oferă caracteristici „implicit securizate”, inclusiv pornirea sistemului, acces de tip root bazat pe roluri şi auditare cu impact scăzut pentru implementări de data centere atât în cloud, cât şi tradiţionale.


Oracle Solaris şi aplicaţiile software de la Oracle sunt concepute împreună, testate împreună, pot fi implementate împreună şi sunt suportate împreună pentru a oferi comutare rapidă în caz de erori, fiabilitate îmbunătăţită şi performanţă a aplicaţiilor de până la 10 ori mai bună.
Clienţii pot să îşi păstreze investiţiile deja existente prin folosirea instrumentelor P2V şi V2V pentru a muta mediile lor existente Oracle Solaris 10 într-o Oracle Solaris 10 Zone, în acelaşi timp câştigând acces la cele mai recente îmbunătăţiri prezente în Oracle Solaris 11.


Oracle Solaris 11 este deja în producţie la peste 700 de companii de top din toată lumea şi este implementat în mii de soluţii Sun ZFS Storage Appliance de la Oracle, precum şi în sistemele Oracle Exadata Database Machine X2-2 şi X2-8 şi Oracle Exalogic Elastic Cloud.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite