Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

S-a lansat Asociatia Professional Women Network Romania

29 Noiembrie 2011



Asociatia Professional Women Network Romania (PWN Romania) a fost infiintata in luna octombrie 2011 de o serie de reprezentante ale mediului de afaceri, printre membrele fondatoare numarandu-se Adriana Paun, Founding Member Top Executive Agency, Lavinia Rasca – Director General Exec-Edu, Adina Bigas - HR Manager Microsoft Global Technical Support Center, Dana Patrichi, Managing Partner la Alexander Hughes, Bianca Ioan - Director Marketing ASEBUSS.


Lansarea PWN Romania a fost marcata printr-un eveniment special, intitulat Leadership feminin in actiune. Evenimentul s-a adresat participantelor care detin un rol cheie in organizatiile in care lucreaza si sunt interesate sa se alature acestei initiative, in scopul cresterii vizibilitatii rolului femeilor lider in companii.


Conform unui studiu, procentul femeilor manager in Romania este de 37%, iar diferenta salariala intre barbati si femei este de doar 8% in tara noastra, procent foarte bun fata de alte tari europene, unde aceasta diferenta este mult mai mare.


Asociatia PWN Romania isi propune crearea unei comunitati dinamice de femei active, care incurajeaza si faciliteaza interactivitatea si schimbul de opinii intre membre, ce provin din domenii si industrii diverse.
„Talentul de lider al femeilor trebuie recunoscut si valorificat la intregul potential, mai ales ca realizarile lor, in aceasta perioada complexa, sunt incontestabile. A sosit timpul sa actionam impreuna, pentru a obtine echilibrul in privinta implicarii si vizibilitatii femeilor si barbatilor in organizatii, in special in pozitiile din varful ierarhiilor. Am convingerea ca asociatia PWN Romania este vehiculul care ne va conduce spre acest deziderat, pentru ca va traversa granitele si va conecta femeile puternice din Romania si din toate tarile Europei”, a declarat Lavinia Rasca, presedinta asociatiei.


Aceasta initiativa se bucura de recunoasterea si sustinerea European Professional Women Network, organizatie europeana cu sediul central in Franta, care aduna peste 3.500 de membre de nationalitati diverse in cele 19 asociatii existente in Paris, Londra, Barcelona, Viena, Bruxelles etc.
„Afilierea la EPWN ne va oferi multe avantaje, cum ar fi participarea la programe de mentorat europene, organizarea de seminarii internationale cu speakeri din alte network-uri, dar mai ales ne va da accesul la o multitudine de contacte, know-how si o retea de sprijin intre femei cu responsabilitati importante in business. Vom invata impreuna de la femei de succes si care sunt leaderi in organizatiile lor cum sa construim cariere pe termen lung, cum sa reusim in a avea o viata echilibrata si plina de satisfactii”, declara Adriana Paun, membra a asociatiei EPWN Brussels, care va sustine prin experienta internationala activitatea PWN Romania.


Printre obiectivele asociatiei se numara si:
-o mai buna prezenta si vizibilitate a femeilor, precum si recunoasterea contributiei lor importante, in toate domeniile vietii profesionale.
-Crearea unei retele de peste 100 de membre pana la finalul anului 2012
-Asigurarea unui program de mentorat on-line pentru femeile aflate la inceput de cariera sau care doresc o schimbare profesionala


Professional Women Network Romania isi propune sa reuneasca femei de succes, active profesional, in scopul identificarii si promovarii bunelor practici in ceea ce priveste ascensiunea profesionala a femeilor in diferite organizatii, precum si incurajarea recunoasterii de catre companii a necesitatii unor abordari de management diverse si inovative in care femeile au un aport deosebit.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite