Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

EMC Isilon - Soluţia optimă de stocare pentru Media & Entertainment şi nu numai. Īnlăturaţi barierele existente īntre afacerea dvs. şi datele generate īn cadrul acesteia

29 Noiembrie 2011



Nevoia de a stoca date în cantităţi mari este evidentă şi devine din ce în ce mai stringentă în acest domeniu, ceea ce duce, implicit, la o creştere semnificativă a costurilor totalede stocare. Costurile sunt ocazionate de achiziţia sistemelor de stocare, de asigurarea condiţiilor de funcţionare în parametri optimi (spaţiu corespunzător amenajat, electroalimentare, instalaţii de răcire), precum şi de personalul calificat necesar pentru a gestiona toate sistemele descentralizate existente. Dacă ne raportăm şi la mediul economic actual, IT-ul este sub presiunea constantă de a găsi modalităţi pentru reducerea costurilor fără a renunţa la calitatea serviciilor oferite sau la gradul de disponibilitate. Principalele provocări la nivelul sistemelor de stocare în această industrie sunt necesarul de capacitate mare de stocare, lăţime mare de bandă pentru transferul rapid al datelor, consolidarea stocării, scalabilitate în funcţie de nevoile specifice şi, desigur, optimizarea costurilor.


Star Storage, împreună cu partenerul său strategic EMC - lider mondial în domeniul stocării şi managementului informatiei-, vine în întâmpinarea acestor provocări, introducând în premieră pe piaţa din România sistemele de stocare liniar scalabile Isilon. Sistemele de stocare EMC Isilon sunt echipamente de tip NAS (Network Attached Storage) simplu de instalat, configurat şi administrat, compuse din multiple noduri independente de stocare ce funcţioneză în paralel sub forma unui „cluster”. Acestea asigură capacităţi foarte mari de stocare şi un nivel de performanţă inegalabil din punct de vedere al lăţimii de bandă oferite aplicaţiilor, toate sub forma unui sistem centralizat, un singur „namespace”. Avantajul unic pe care îl aduc sistemele Isilon este scalabilitatea liniară a capacităţii de stocare în raport cu nivelul de performanţă, prin adăugarea rapidă de noduri suplimentare în cluster, fapt ce oferă atât capacitate de stocare mărită, cât şi lăţime de bandă suplimentară.


Beneficiile aduse de sistemele de stocare NAS liniar scalabile sunt evidente şi în ceea ce priveşte reducerea costurilor operaţionale. Aceste sisteme se pot scala rapid şi transparent până la capacităţi de stocare de mai mulţi petabytes, sub imaginea unui sistem unic, oferind o platformă ideală pentru consolidare. Ele ajută semnificativ la reducerea costurilor generate de administrarea infrastructurii IT şi asigurarea spaţiului fizic necesar în centrul de date, dar şi a costurilor asociate alimentării cu energie şi sistemelor de răcire. Consolidarea într-o resursă unică de stocare ajută, de asemenea, la creşterea substanţială a ratei de utilizare a stocării, reducând costurile asociate cu investiţiile în spaţiu neutilizat.


Sistemele Isilon reprezintă soluţia ideală pentru industria Media & Entertainment, dar pot fi utilizate cu succes şi în alte domenii de activitate în care se generează volume considerabile de date. Sistemele Isilon sunt optimizate pentru stocarea fişierelor de dimensiuni foarte mari, oferind suplimentar şi o lăţime de bandă pe măsură pentru accesul la aceste fişiere, fapt ce contribuie semnificativ la înlăturarea barierelor dintre afaceri şi datele generate în cadrul acestora. La nivel global există cerinţe şi implementări de succes în domeniul High Performance Computing (HPC), în domeniul medical, Oil&Gas, Manufacturing, dar şi în domeniul aplicaţiilor de tip GIS (ortofotoplanuri şi imagini satelitare).


Cu toate că tratat individual un echipament de stocare nu poate asigura evoluţia unei afaceri, trebuie avut în vedere faptul că echipamentul potrivit de stocare poate reduce semnificativ costurile şi complexitatea administrării IT, alimentând astfel inovaţia, susţinând creşterea şi furnizând avantaje competitive clare.


Gaciu Vasilică
Star Storage



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite