Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

MULTITASKING în MOBILITATE – aplicaţii de mobilitate pentru angajaţii din producţie

29 Noiembrie 2011




Romeo Iacob, Managing Partner SmartID, România

Pentru generaţia “M”, cea a angajaţilor mobili, desktop-urile vor fi deja parte dintr-o tehnologie învechită în nu mai puţin de 3 ani. Accesul rapid la informaţii contează atunci când productivitatea, eficienţa, inovaţia sunt principalii indicatori pentru realizarea obiectivelor de performanţă. Cum cantitatea de informaţii corporate se dublează la fiecare patru ani, iar conţinutul digital se dublează şi el la fiecare 1,8 ani, aşteptările noii generaţii se reflectă în gradul de adopţie a celor mai noi tehnologii mobile lansate în ultimii ani la nivel internaţional.


Cu peste 4 miliarde de echipamente mobile conectate la nivel internaţional este greu să îţi imaginezi cum vor arăta, în câţiva ani, companiile pentru care mobilitatea nu reprezintă o prioritate. Angajaţii se aşteaptă deja să acceseze cele mai importante aplicaţii de business şi cele mai importante informaţii atunci când au nevoie şi unde au nevoie. Iar dacă din punct de vedere tehnologic pentru angajaţi este importantă viteza de procesare a informaţiilor, poate că ar fi corect să ne întrebăm cine va mai accepta să lucreze pentru aceste companii?


Pentru companiile inovatoare, nevoia de recuperare rapidă a investiţiilor, un excelent nivel de productivitate al angajaţilor, dorinţa de a interacţiona direct cât mai facil şi mai productiv cu proprii clienţi, abilitatea de a atrage cele mai mari talente direct din universităţi, importanţa tot mai mare acordată angajaţilor mobili şi informaţiilor procesate cu ajutorul aplicaţiilor mobile sunt principalii driveri care determină companiile să adopte aplicaţii de mobilitate.


“Să luăm ca exemplu un manager al unei unităţi de producţie. Atunci când are acces în timp real la aplicaţii şi echipamente mobile, poate verifica imediat dacă o anumită piesă de schimb pentru o linie de producţie se află în stoc. Ca o măsură suplimentară, compania pentru care lucrează a adăugat o componentă RFID pe această piesă de schimb, care îi permite managerului dotat cu un terminal inteligent cu GPS nu numai să verifice existenţa stocurilor, dar şi să identifice cu exactitate locul acesteia în depozitul de piese. O poate comanda imediat şi poate repune în funcţiune linia de producţie în timp record. Sau ne putem gândi la modul în care pot fi monitorizaţi automat anumiţi indicatori importanţi în industria de prelucrare a alimentelor, cum sunt temperatura, presiunea, starea unor materii prime pe măsură ce sunt procesate. Monitorizarea mobilă utilizând tehnologia wireless este un mod excelent de a urmări aceşti indicatori. Acest lucru este posibil prin implementarea unor tehnologii de ultimă generaţie, pe bază de senzori, integrate cu tablouri de bord mobile care pot citi aceşti indicatori şi care pot detecta în timp real orice problemă înainte ca aceasta să afecteze întreaga producţie”, afirmă Romeo Iacob, Managing Partner SmartID, România.


Rezultatele implementării unor soluţii de mobilitate se regăsesc în captarea şi procesarea în timp real a unor cantităţi record de informaţii, din multiple zone ale unităţilor de producţie, care permit companiilor să reacţioneze mult mai rapid din punct de vedere al operaţiunilor de producţie. Un răspuns prompt la solicitările clienţilor atrage de regulă mai multe contracte, mai mulţi clienţi mulţumiţi, cicluri de vânzări mult reduse, scăderea costurilor operaţionale, fluxuri de lucru mult mai line şi mai vizibile din punct de vedere al productivităţii etc.


“Mobilitatea nu mai este de mult un moft al companiilor vizionare care investesc pentru a se pregăti pentru profituri viitoare şi pentru o cotă de piaţă care să le ofere anumite avantaje competitive. Mobilitatea este o condiţie sine qua non pentru companiile de producţie care sunt permanent conectate la tendinţele pieţelor şi la nevoile consumatorilor. Implementarea unor soluţii bazate pe coduri de bare, RFID sau AIDC (identificare automată şi captură de date), permite acestora să controleze eficient fiecare etapă din procesul de producţie în timp ce controlează cu exactitate ceea ce se întâmplă la nivelul consumatorilor. SmartID furnizează soluţii de mobilitate companiilor specializate în producţia de bunuri bazate pe cele mai noi tehnologii disponibile la nivel internaţional – controlul stocurilor, managementul depozitelor, producţie în lucru, logistică etc. Cu ajutorul soluţiilor furnizate, ciclul producţie - consumator final este mult mai scurt, cashflow-ul este mult îmbunătăţit, la fel şi aprovizionarea cu materii prime. În plus, aceste soluţii se integrează cu cele mai importante soluţii informatice utilizate în procesele de producţie (SAP, Oracle, Microsoft etc)”, declara Romeo Iacob, Managing Partner, SmartID Dynamics, România.


Soluţii de mobilitate multitasking dezvoltate de SmartID Dynamics

Soluţiile de inventariere a mijloacelor fixe şi a obiectelor de inventar, dezvoltate de către SmartID pentru companiile specializate în producţie, includ aplicaţii şi echipamente bazate pe coduri de bare care simplifică şi eficientizează procesul, scurtând timpul de execuţie, îmbunătăţind productivitatea angajaţilor şi calitatea procesului. Echipamentele provin de la cei mai mari producători de tehnologie la nivel internaţional, cum sunt Honeywell, Motorola, Psion şi funcţionează pe sisteme Microsoft Windows CE, Microsoft Mobile, Android sau pe platforma CE.NET.


Managementul depozitelor. Este o aplicaţie dezvoltată special pentru companii mici şi mijlocii, care permite un control eficient al operaţiunilor din depozit, de la controlul inventarului, transport şi până la recepţia mărfurilor. Este adaptată tuturor tipurilor de operaţiuni de management al stocurilor de materii prime şi produse finite dintr-o unitate de producţie şi până la managementul tuturor produselor din cadrul unui centru de distribuţie. Include toate funcţiile necesare unei aplicaţii WMS complexe, de la inventariere, expediţie, recepţie şi mutare mărfuri.


Soluţiile Check in / Check Out permit organizarea şi identificarea produselor, inventarului sau a altor obiecte, documentând în acelaşi timp locaţiile, identificând dosare şi alte documente de certificare a existenţei produselor de-a lungul întregului lanţ de custodie. Pot fi utilizate pentru identificarea produselor din camere de stocare/depozitare a echipamentelor, utilajelor industriale etc., acolo unde acestea sunt folosite sau verificate pentru anumite perioade de timp şi apoi returnate. De fiecare dată când un angajat preia un produs, aplicaţia creează o înregistrare a tranzacţiei, astfel încât se poate verifica întregul lanţ pe parcursul căruia un produs a fost în custodia unui anumit angajat. Aplicaţia poate printa chitanţe pentru recepţia bunului, poate permite fotografierea acestuia pentru a demonstra eventualele daune etc. Poate fi utilizată cu echipamente mobile de ultimă generaţie, cum sunt Honeywell Dolphin ScanPhone 6000, Dolphin 6500, Motorola MC 3190 sau cu imprimante mobile şi fixe pentru printarea codurilor de bare RW420, QL 320, Zebra S4M, ZM 400, 105 SL.


Indiferent de tipul nevoilor de business pe care l-ar putea avea o companie, SmartID Dynamics poate oferi asistenţă de specialitate pentru achiziţionarea de soluţii de mobilitate, în orice etapă a ciclului de achiziţie în care se află: de la evaluarea, achiziţia soluţiilor şi echipamentelor, implementarea de soluţii complexe de mobilitate şi până la suportul acordat echipelor interne, astfel încât să poată fi menţinut parcul de echipamente şi portofoliul de soluţii în condiţii bune de funcţionare, la cel mai înalt grad de disponibilitate. www.smartid.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
ema
f actual articolul, implementarea de noi tehnologii e asemenea unor <a href="http://ro.unibet.com ">pariuri sportive live</a>, cine are miza buna are si m m sanse de castig...
21 Decembrie 2011, 02:36:43