Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Infineon Technologies România transformă inovarea într-un motor al dezvoltării

30 Noiembrie 2011





Infineon a dat recent publicităţii rezultatele financiare înregistrate în anul fiscal 2011, rezultate ce indică o creştere de 21% a vânzărilor, ajungând la 4 miliarde de euro, comparativ cu anul trecut, când s-au înregistrat 3,295 miliarde de euro, profitul total fiind de 19,7%. Infineon Technologies România sărbătoreşte acest succes privind în urmă la rezultatele şi realizările pe plan local din ultimii ani şi din perspectiva contextului mai larg, era revoluţiei informaţionale pe care o trăim, în cadrul căreia inovaţia este cel mai important factor al succesului în afaceri.

Întorcându-ne în timp, în luna august 2005, primii 19 membri ai personalului au început activitatea în centrul Infineon din Bucureşti. Thomas Simonis, primul Manager General al Centrului de Design îşi aminteşte: “Am fost foarte impresionat la vremea respectivă de încrederea pe care oamenii o acordau companiei: au hotărât să lucreze în cadrul Infineon, deşi la acel moment nu existau nici măcar birouri şi nici un sediu stabil”. Acea stare de fapt s-a schimbat curând. În timp ce Thomas Simonis împărţea cu alţi doi colegi o încăpere cu două birouri în sediul unei firmei de avocatură, noul sediu din Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6 trebuia să fie gata până la începutul anului 2006, când era prevăzută inaugurarea Centrului de Dezvoltare. Personalul număra deja la acea vreme 60 de persoane, iar construcţia mergea înainte. Astăzi, există peste 250 de angajaţi, care lucrează într-un spaţiu de birouri de peste 4.000 mp.

Construcţia Centrului de Dezvoltare nu a fost singurul element de evoluţie rapidă. Activitatea desfăşurată de către echipa de dezvoltare a adus roade în scurt timp. În departamentul Automotive Body Power s-au proiectat circuite integrate din familiile Smart High- and Low-Side Switches, Smart Power Motor Drives, peste 10 milioane de produse fiind vândute în ultimii cinci ani. În prezent, accentul se pune pe circuite integrate mai complexe System-on-Chip pentru reducerea emisiilor de CO2 şi creşterea confortului pasagerilor. În cadrul departamentului Automotive Standard, compania are în derulare 15 proiecte în producţie şi alte 12 proiecte în faza de pregătire. De asemenea, se estimează că produsele dezvoltate în cadrul departamentului Chip Card and Security din Bucureşti urmează să reprezinte 10-15% din veniturile respectivei divizii în următorii 2-3 ani.

Poziţia reprezentanţei este acum una solidă, aceasta reuşind să demonstreze, în timp, că reprezintă un partener de încredere în cadrul Grupului Infineon. De exemplu, pe partea de industrie auto şi control, Infineon Technologies România are întreaga responsabilitate în producerea de switch-uri magnetice şi senzori de presiune, primind în acest an din partea Diviziei de testare automotive din cadrul Infineon titulatura de “centru de competenţă în testare”. De asemenea, mai mult de zece milioane de circuite integrate dezvoltate în centrul de Sense and Control de la Bucureşti au fost vândute în ultimii trei ani pentru produse care au legătură cu motorul auto.

Cu un mare angajament din partea grupului Infineon, ceea ce în 2005 a început ca un mic grup de ingineri entuziaşti s-a transformat într-o companie recunoscută pe piaţa de cercetare-dezvoltare din România şi într-un centru de competenţă al grupului Infineon. Infineon Technologies România deţine întregul proces R&D al produselor bazate pe semiconductori, de la faza de concept până la producţia de volum, inclusiv partea de management al proiectelor, testarea şi producţia.

Inovarea, calea de urmat

Este cunoscut faptul că, în zilele noastre, inovaţia a devenit factorul hotărâtor al succesului companiilor, iar acest lucru este valabil nu numai în domeniul high-tech. Modul clasic de a face afaceri nu mai reprezintă un factor suficient, capabil să ajute companiile să se menţină pe un traseu sigur, nici măcar atunci când activează pe o piaţă stabilă sau într-un sector specializat. Aşadar, companiile de succes inovează permanent pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor, nu numai prin oferirea de noi produse şi servicii, ci şi prin provocarea de schimbări disruptive în propriile pieţe. În plus, este importantă conştientizarea faptului că înnoirea nu se referă numai la clienţi sau idei inedite, valoarea putând fi generată prin îmbunătăţirea proceselor, practicilor şi organizării interne.

Infineon a reuşit acest lucru şi acordă o importanţă deosebită inovaţiei în toate departamentele companiei. Astfel, în cadrul Infineon România, calea care se deschide înainte este foarte evidentă: crearea de valoare şi excelenţă pe baza capacităţii inovative.

Compania ştie deja că se află pe drumul cel bun. “Motorul” inovaţiei în cadrul Centrului R&D din Bucureşti este de ultimă generaţie şi capabil să accelereze la maxim! Astăzi, Centrul are un număr de 31 de aplicaţii de proprietate intelectuală, dintre care 5 sunt deja patente, iar alte 20 se află în pregătire.

Mai mult decât atât, Infineon Technologies România explorează constant căile nelimitate ale inovaţiei, urmărind nu numai îmbunătăţirea proceselor şi produselor pe plan intern, dar şi extinderea capacităţii de a crea valoare, prin implicarea tuturor resurselor în procesul de înnoire. Sub aceste auspicii au loc colaborările realizate pe proiecte finanţate prin programe europene şi româneşti, în special proiectele SENTEC şi Motorbrain. Primul dintre acestea, un parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti (UPB), abordează subiectul senzorilor de temperatură cu un singur punct de calibrare a temperaturii. Prin proiectul SENTEC, Infineon doreşte să consolideze colaborarea cu partenerii din mediul universitar, prin încurajarea dezvoltării unui grup de competenţă pe tema senzorilor în cadrul Facultăţii de Electronică din UPB. În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect – Motorbrain – acesta a fost câştigat în parteneriat cu Institutul Naţional de Microtehnologie (IMT Bucureşti), în cadrul unei competiţii de anvergură din programul ENIAC-Joint Undertaking. Proiectul îşi propune să realizeze designul şi dezvoltarea unui senzor de cuplu de torsiune integrat, în cadrul subprogramului Nanoelectronics for Electric Vehicle Intelligent Failsafe Drive Train.

Infineon România conştientizează faptul că numai un nivel ridicat de relaţionare, interactivitate şi schimb de experienţă poate pregăti terenul fertil pentru creativitate şi inovaţie. În acest sens, compania participă activ la evenimente de răspândire a cunoştinţelor, cum este Conferinţa Anuală de Semionductori (CAS). Alte evenimente de acest gen sunt Conferinţa Europeană de Cercetare în domeniul Dispozitivelor din Materiale Semiconductoare (European Solid-State Device Research Conference, ESSDERC) şi Conferinţa Europeană a Circuitelor Semiconductoare (European Solid-State Circuits Conference, ESSCIRC), care vor avea loc în 2013 chiar în România. Organizat de Infineon România, în colaborare cu universităţi de marcă şi institute de cercetare, şi prezidat de Managerul General şi Vicepreşedintele companiei, dr. Michael Neuhäuser, ESSCIRC reprezintă locul ideal pentru prezentarea şi discutarea celor mai recente descoperiri în domeniul dispozitivelor şi circuitelor din materiale semiconductoare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite