Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Conferinţa naţională cu participare internaţională “Progrese în Criogenie şi Separarea Izotopilor” - 2011

30 Noiembrie 2011





În perioada 26-28 octombrie 2011, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice - ICSI Rm. Vâlcea a organizat la complexul hotelier „COZIA“ din staţiunea Călimăneşti-Căciulata conferinţa naţională cu participare internaţională “Progrese în Criogenie şi Separarea Izotopilor” - ediţia a XVII-a.


Manifestarea s-a organizat prin finanţarea parţială de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică - Contract 139M/03.08.2011.

Conferinţa organizată de către ICSI Rm. Vâlcea reprezintă singura manifestare ştiinţifică de interes naţional în domeniile proceselor, materialelor şi echipamentelor criogenice şi al separării izotopilor hidrogenului.



Tematica conferinţei a vizat direcţii de vârf ale cercetării şi dezvoltării tehnologice din România, cu un impact major asupra dezvoltării naţionale:

• Fizica, tehnologiile şi aplicaţiile izotopilor stabili.
• Tehnologii şi echipamente criogenice.
• Ştiinţa şi ingineria materialelor.
• Energetica nucleară - fisiunea şi fuziunea nucleară.
• Hidrogenul şi aplicaţiile lui în energetică. Pile de combustie.
• Protecţia mediului şi asigurarea calităţii vieţii.
• Tehnici şi analize de laborator.
• Agricultura şi siguranţa alimentară.

În cadrul conferinţei au fost susţinute 9 lecturi plenare, 24 comunicări orale şi 66 lucrări ştiinţifice în sesiunile POSTER.

Lucrările înscrise la conferinţă au avut un ridicat nivel ştiinţific şi au ca autori cercetători, specialişti şi cadre universitare din ICSI Rm. Vâlcea, institute naţionale de cercetare-dezvoltare, institute de cercetare de ramură, institute ale Academiei Române, universităţi, societăţi comerciale şi firme private cu activităţi de cercetare. Din grupul celor 21 de participanţi din străinătate au fost susţinute o serie de comunicări, de asemenea, de o mare valoare ştiinţifică.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite