Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IMM-urile caută soluţii de date şi voce

30 Noiembrie 2011



IMM-urile caută tot mai mult soluţii de comunicaţii mobile, iar adoptarea sistemelor de telefonie IP devine o necesitate în noile planuri de afaceri.

Conform unor studii recente, tehnologiile strict necesare dezvoltării IMM-urilor sunt acelea care privesc sporirea vitezei de acces în bandă largă la Internet, securitatea comunicaţiilor şi a datelor, soluţiile de wireless şi mobilitate şi telefonia IP. Cu toate acestea, câştigă teren videoconferinţele şi extinderea sistemelor de comunicaţii bazate pe telefoane mobile inteligente.


Sporirea cererii pentru servicii de comunicaţii în bandă largă este evidenţiată de faptul că peste 80% din IMM-uri consideră că, în prezent şi în viitor, utilizarea conexiunilor de mare viteză la Internet constituie un factor-cheie al succesului în afaceri. Atât managerii IMM-urilor, cât şi managerii companiilor mari cred că tehnologiile care sporesc productivitatea personalului mobil sunt din ce în ce mai necesare. În plus, managerii IMM-urilor recunosc şi faptul că succesul în afaceri este strâns legat de securitatea comunicaţiilor şi a datelor comerciale; mai mult de 75% din aceşti manageri subliniază faptul că, din acest punct de vedere, securitatea reţelelor constituie un element vital.


Deşi managerii IMM-urilor recunosc avantajele concurenţiale oferite de adoptarea tehnologiilor noi, studiile realizate aduc în prim plan şi o serie de statistici îngrijorătoare privind stocarea şi recuperarea bazelor de date distruse în urma unor calamităţi naturale sau atacuri informatice. Deşi majoritatea IMM-urilor admit importanţa vitală a stocării datelor şi a realizării unor copii de siguranţă pentru bazele proprii de date, mai mult de 25% din companii consideră că aceste măsuri de siguranţă nu au o importanţă deosebită, expunându-se riscului unor pierderi irecuperabile de date comerciale esenţiale.


Ce se cere în România?

Companiile IT&C din România şi-au reorientat de câţiva ani modelul de business pentru a oferi soluţii complete de comunicaţii IMM-urilor, realizând aportul adus de acestea la creşterea veniturilor lor şi a cotei de piaţă.


Alcatel-Lucent oferă dedicatul Business Partner Program, destinat transformării reţelelor, serviciilor şi operaţiilor de afaceri ale IMM-urilor. Noile Office Communication Solutions formează un portofoliu complet de produse şi servicii, care aduc laolaltă telefonia de calitate enterprise, aplicaţii, cu servicii VoIP (Voice over IP) şi infrastructuri LAN şi WiFi securizate.


După cum reiese din statisticile companiei AdNet Telecom, cele mai solicitate soluţii de comunicaţii din partea IMM-urilor sunt cele de date şi voce. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi IMM, AdNet Telecom a dezvoltat un portofoliu complet de produse şi servicii ce cuprinde aplicaţii, servicii VoIP şi o infrastructură securizată: conexiuni dedicate de internet, servicii IP, VPN, precum şi instrumentele din platforma AdNet Hosted Unified Communications, soluţie oferită în regim SaaS, prin care AdNet Telecom pune la dispoziţia IMM-urilor servicii integrate de telefonie, conferinţă, fax şi mesagerie, bazate pe tehnologia VoIP.


„Cisco oferă în prezent soluţii complete de comunicaţii pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care pot fi achiziţionate ca echipamente sau ca servicii administrate prin intermediul partenerilor autorizaţi. Cisco se diferenţiază în piaţa de networking pentru IMM ca singurul vendor care poate oferi soluţii integrate şi complete de switching, routing, comunicaţii unificate, securitate, wireless, storage ataşat reţelei (NAS) şi video - toate concepute şi testate pentru integrare şi implementare facilă. Ca exemple recente, Cisco a introdus switch-uri compacte, uşor de administrat, soluţii video şi de comunicaţii unificate adaptate pentru firme cu un număr mic de utilizatori, precum şi noua generaţie de routere cu servicii integrate care permit unificarea de voce, date, video şi mobilitate în cadrul reţelelor companiilor mici şi medii”, declară Petrică Ruţă, Regional Sales Manager Cisco România.


Pentru IMM-uri, Siemens a dezvoltat suita OpenScape Office, o soluţie all-in-one pentru toate modalităţile de comunicare. OpenScape Office oferă o paletă largă de aplicaţii Unified Communications, precum voce, conferinţă, voice mail, mesagerie, mobilitate, contact center şi prezenţă/IM. De asemenea, suita conţine şi aplicaţia myPortal pentru Mobile, oferită clienţilor mobili care deţin smartphone-uri cu interfaţă grafică: iPhone, Blackberry, Nokia, Android şi Windows Mobile.


Cu o ofertă de soluţii de comunicaţii pentru IMM-uri extrem de variată şi pentru toate buzunarele, nu cred că greşim dacă sperăm ca, în câţiva ani, să asistăm la un adevărat boom pe această zonă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite