Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Soluţie de Fleet Management – Total Technologies

30 Noiembrie 2011




Creşterile costurilor pentru echipamente, combustibil şi forţă de muncă au determinat sporirea interesului la nivel managerial pentru maximizarea productivităţii flotei private. Optimizarea gestiunii flotelor permite îmbunătăţirea utilizării echipamentelor, reducerea costurilor şi creşterea satisfacţiei clienţilor. Nu putem face însă abstracţie de numărul mare de variabile implicat şi de problemele care pot surveni.


O analiză la nivel global relevă trendul ascendent al numărului de implementări Fleet Management determinat de recunoaşterea rezultatelor pozitive înregistrate de companiile care au implementat astfel de soluţii. Creşterea constantă, de la an la an, a numărului de unităţi Fleet Management instalate este asigurată de necesitatea reducerii costurilor generate de exploatarea ineficientă şi uneori improprie a resurselor companiei. În studiul de piaţă „Fleet management and Wireless M2M”, Berg Insight estimează o creştere de aproximativ 20% a implementărilor de Fleet Management în 2012 comparativ cu 2011. Berg Insight, companie specializată în realizarea de rapoarte strategice pentru industria telecomunicaţiilor, preconizează atingerea sumei de aproximativ 4 milioane de unităţi instalate până în 2014.


Soluţia de Fleet Management Total Technologies oferă posibilitatea rutării şi urmăririi locale a flotei, conducând la ameliorarea eficienţei şi vizibilităţii acesteia. De asemenea, aceasta optimizează rutarea şi organizarea zilnică a flotelor dedicate, permiţând colectarea datelor despre performanţele înregistrate de şoferi şi vehicule.


Algoritmul de echilibrare a încărcărilor contribuie la utilizarea eficientă a capacităţii de transport, făcând posibilă deservirea mai multor clienţi pe zi, reducerea numărului de vehicule în exploatare, împreună cu scăderea nivelului de combustibil consumat.


Algoritmul de calcul al rutei optime ţine cont de constrângerile operaţionale, localizarea clienţilor şi reţeaua de drumuri publice, cu scopul reducerii distanţei până la client şi a timpului petrecut în trafic.


Rutele în tranzit şi variabilele de performanţă pot fi monitorizate prin GPS sau prin echipamente de supraveghere în vehicul, ce alertează dispeceratul astfel încât rutele să fie ajustate sau redistribuite atunci când sunt întâmpinate probleme la livrări.


Cu ajutorul terminalului Intermec CN50, furnizat de Total Technologies, aplicaţia de Fleet Management atinge un nivel superior din punct de vedere al funcţionalităţilor. În primul rând, comunicaţia poate fi realizată în ambele sensuri, adică de la dispecer către şofer, faţă de cazul în care nu s-ar folosi un terminal mobil, iar comunicarea s-ar face doar de la vehicul către sediu. Astfel, rutele pot fi modificate şi comunicate vizual în timp real sau pot fi automatizate mesaje de alertă vizuale şi sonore la depăşirea limitelor de viteză împreună cu raportarea lor la sediu. Modul de comunicare duplex este realizat în parametri optimi datorită comunicaţiei 3G integrată în terminalul CN50 şi a display-ului generos de 3,5 inch vizibil în orice condiţii de luminozitate. Datorită construcţiei robuste şi ergonomiei în utilizare, terminalul Intermec CN50 preia şi rolul de registru al activităţii şoferilor. Folosind tastatura sau ecranul touch-screen, şoferii înregistrează în jurnalul de activitate opririle planificate sau neplanificate şi motivele acestora. În urma corelării acestor informaţii cu datele de telemetrie transmise de vehicul, pot fi generate rapoarte de performanţă ale şoferilor, oferind managementului posibilitatea de a-şi evalua angajaţii si de a lua măsurile necesare în timp util.


În calitate de Platinum Partner şi Centru de Service Autorizat Intermec, dar şi Partener de Onoare Skeye în România, împreună cu experienţa de peste 15 ani în domeniul auto-id, Total Technologies (tel: 0372.317.713; www.totaltech.ro, totaltech@totaltech.ro) furnizează soluţii barcode şi RFID,
însoţite de servicii suport de cea mai bună calitate, certificate de marii producători şi confirmate de clienţii de referinţă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite