Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

GreenLight Invest preia participatia majoritara la agentia Bunt Studio

05 Decembrie 2011



GreenLight Invest, fondul de investitii privat controlat de catre omul de afaceri Ion Sturza, anunta preluarea pachetului majoritar - din partile sociale ale agentiei de dezvoltare online Bunt Studio. Fondul va investi 5 milioane de euro pana in 2015 pentru noi produse si proiecte online.
Infiintata in 2007, Bunt Studio a dezvoltat in cei patru ani de activitate un portofoliu de servicii variat, de la web hosting si design, la programare si aplicatii pentru platforme mobile cu solutii si servicii online. Compania a dezvoltat in timp trei departamente specializate: design si development, web hosting si SEO, avand o echipa de 30 de angajati, ce va creste pana la 80 de persoane pe parcursul anului viitor, in urma preluarii de catre GreenLight Invest. Investitia anuntata ofera capitalul necesar dezvoltarii si accesarii pietei internationale, compania estimand definitivarea de produse pentru aceasta piata in 2012.
“Aceasta investitie reprezinta un pas definitoriu in evolutia companiei noastre si ne asigura capitalul necesar pentru a depasi statutul de companie locala. Parte din proiectele pe care le avem sunt pregatite pentru a ataca piata globala de aplicatii si produse online incepand cu anul viitor”, a declarat Cosmin Negrescu, CEO Bunt Studio.
Printre proiectele speciale pe care agentia de web le-a dezvoltat se numara si libraria online Elefant.ro, cel mai mare portal de vanzari de carte din Romania.
Agentia a lansat in timp doua start-up-uri distincte, Bunt Hosting si SEO Monitor, dedicate serviciilor de gazduire web, respectiv analiza web. SEO Monitor este un puternic instrument de analiza web, care centralizeaza informatiile colectate privitoare la un anumit website, generand rapoarte complexe privind datele despre trafic, evolutia website-ului respectiv si modalitati de imbunatatire a prezentei pe web a acestuia.
“Am preluat Bunt Studio pentru potentialul pe care il are, in urma experientei si colaborarii excelente la dezvoltarea portalului Elefant.ro. Este o confirmare a orientarii noastre continue catre dezvoltarea de produse si proiecte din industrii inovatoare asa cum este mediul online”, a declarat Ion Sturza, presedinte GreenLight Invest.
GreenLight Invest detine portalul de vanzari online Elefant.ro si reprezinta vehiculul local de investitii al fondului privat Fribourg Investments, controlat de catre omul de afaceri Ion Sturza. De curand, Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului, a anuntat o investitie de 20 milioane euro in dezvoltarea unui parc tehnologic multifunctional, la Cluj, dedicat companiilor din domenii inovatoare: IT&C, cercetare si dezvoltare, medicina.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite