Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cisco introduce CloudVerse

07 Decembrie 2011



Cisco introduce astăzi Cisco CloudVerse, un cadru care îmbină elementele fundamentale – Centrul de date unificat, Reţeaua inteligentă cloud şi Aplicaţiile cloud – necesare organizaţiilor pentru a construi, gestiona şi conecta structuri cloud publice, private şi hibride.


Noul indice Cisco Global Cloud (2010 – 2015) anticipează schimbările dramatice pe care le va aduce cloud computing-ul în sistemele informatice ale companiilor şi serviciile de larg consum. Conform studiului, peste 50% din volumul de lucru al centrelor de date se va derula pe bază de cloud până în 2014, iar traficul cloud global va creşte de 12 ori până în 2015, ajungând la 1,6 zetabytes/an – echivalentul a peste patru zile de transmisie video de cea mai înaltă clasă pentru fiecare om de pe planetă. Cu alte cuvinte, 1,6 zettabytes înseamnă:
- 22 trilioane ore de transmisie de muzică;
- 5 trilioane ore de conferinţe de afaceri pe internet cu un webcam;
- 1,6 trilioane ore de transmisie video de înaltă definiţie (HD) on-line.


„Cloud computing-ul devine un subiect tot mai important pentru România, unde atât sectorul privat, cât şi cel public caută modalităţi prin care cloud-ul poate schimba felul în care acestea apelează la serviciile şi aplicaţiile IT. Indicele Cisco Global Cloud oferă detalii privind tendinţele şi creşterea preconizată a traficului care ajută organizaţiile să ia decizii strategice pe termen lung. Până acum, tehnologia cloud era apanajul centrelor de date, ceea ce făcea dificilă construirea şi gestionarea cloud-ului, dar şi interconectarea mai multor cloud-uri, ridicând probleme serioase multor companii. Cisco abordează acest neajuns într-un mod unic, facilitând accesul la mai multe cloud-uri, oferind o experienţă de nivel business pentru următoarea etapă a Internetului”, a declarat Cristian Popescu, Director General Cisco România


Cloud-ul este componenta de trafic din centrele de date cu cea mai rapidă rată de creştere, urmând să crească de patru ori la o rată de creştere anuală combinată (CAGR) de 33% şi să atingă valoarea de 4,8 zetabytes pe an până în 2015. De asemenea, se estimează că în prezent, cloud-ul reprezintă 11% din traficul centrelor de date, urmând să crească la peste 33% din total până în 2015.


Cloud-ul devine un element esenţial pentru viitorul tehnologiei informaţiei şi livrarea de video şi conţinut. Majoritatea traficului din centrele de date nu este generat de utilizatorii finali, ci chiar de centrele de date şi structurile cloud prin activităţi caracterizate de o foarte mare transparenţă pentru utilizatorii finali – cum ar fi versiuni de rezervă şi replicare. Până în 2015, 76% din traficul centrelor de date va avea loc chiar în centrele de date, în timp ce volumele de lucru migrează între diverse terminale virtuale şi se efectuează unele sarcini în aşteptare, 17% din traficul total părăseşte centrul de date şi este livrat utilizatorului final, iar 7% din traficul total se generează între centrele de date prin activităţi precum întrepătrunderea structurilor cloud (cloud-bursting), replicarea datelor şi actualizări.


Conform studiului, creşterea explozivă anticipată a traficului din cloud şi centrele de date va crea nevoia de capacităţi avansate care să permită centrelor de date şi reţelei să se coreleze pentru a susţine soluţii complete de aplicaţii cloud şi livrarea de servicii. Traficul din cloud este dinamic, iar tehnologia avansată network intelligence şi capacităţile de gestionare ar putea deveni elemente esenţiale care să faciliteze provizionarea la cerere a resurselor de calculul, reţea şi stocare.


Astăzi, peste 70% din principalii furnizori cloud folosesc Cisco CloudVerse în cadrul experienţei cloud. Un număr din ce în ce mai mare de companii, furnizori de servicii şi autorităţi guvernamentale anunţă adoptarea Cisco CloudVerse ca fundamentul strategiei cloud pe care o adoptă, printre acestea numarându-se ACS – companie parte a Xerox; Fujitsu; NWN; LinkedIn; Orange Business Services; Qualcomm; Silicon Valley Bank; Telecom Italia; Telefónica S.A.; Telstra; şi Terremark, o companie a Verizon.


Trecerea de la un centru de date virtualizat tradiţional la un cloud CloudVerse poate reduce costurile totale de deţinere a reţelei informatice (TCO – costuri de exploatare şi cheltuieli de capital) cu până la 50%, reducând şi perioada de livrare a noilor servicii cloud de la săptămâni la minute.


Indicele Cisco Global Cloud (2010 – 2015) a fost creat cu scopul de a estima rata de creştere şi tendinţele traficului global din centrele de date cu Protocol Internet şi din cloud.
Indicele Cisco Global Cloud este generat prin modelarea şi analiza diverselor surse primare şi secundare, printre care peste 30 de terabytes de date generate lunar în ultimul an dintr-o gamă largă de centre de date de pe glob, măsurători realizate pe baza unui număr de peste 45 de milioane de teste privind viteza în bandă largă şi a previziunilor de piaţă realizate de terţi.


Indicele Cisco Global Cloud include şi o previziune privind „tranziţia volumului de lucru” referitoare la transferul volumului de lucru de la tradiţionalele centre de date la cloud, precum şi o analiză a „gradului de pregătire pentru adoptarea cloud” realizată în importante regiuni geografice şi axată pe capacităţile reţelelor de a suporta diverse tipuri de servicii de calcul tip cloud pentru companii şi consumatori.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite