Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

UPB si IBM inaugureaza primul laborator de cloud computing

14 Decembrie 2011



IBM Romania si Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) au inaugurat primul laborator de cloud computing dedicat universitatilor din Romania. Un consortiu format din Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea „Transilvania” din Brasov, Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti va crea un nou model de educatie si curriculum academic in Stiinta Serviciilor, punand la dispozitia unui numar de aproximativ 12.500 de studenti cursuri si laboratoare bazate pe platforma cloud prin intermediul virtualizarii.


Din cadrul Politehnica Bucuresti vor avea acces la platforma Universitatea de Inginerie Electrica, Facultatea de Automatica si Calculatoare, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. UPB are in plan extinderea accesului la platforma catre toate universitatile din tara. Universitatea are incheiate si cateva parteneriate cu universitati din Portugalia, Italia, Turcia si Ungaria, pentru a face schimb de cursuri, intr-o prima etapa.


Un nou model educational ce include 16 programe de master certificate recent va fi dezvoltat in sectoarele: servicii de calcul, servicii IT, arhitecturi orientate pe servicii pentru productie si aprovizionare, servicii de sanatate, e-government, servicii software, energii regenerabile, retele inteligente, managementul afacerilor si servicii de telecomunicatie. Portofoliul universitatii va fi imbunatatit cu 28 de noi cursuri disponibile unui numar de aproximativ 12.500 de studenti, ajutandu-i sa obtina capabilitati in tehnologii IBM, in special in cloud computing, Tivoli si Websphere – pentru care exista o cerere in crestere din partea angajatorilor romani.


Noul laborator de cloud computing va oferi o platforma comuna pentru studenti si profesori, companii din sectorul serviciilor si agentii guvernamentale prin care sa colaboreze intr-un cadru modern bazat pe tehnologii informationale avansate pentru a crea capabilitati in sectorul Stiintei, Managementului si Ingineriei Serviciilor. Platforma are drept obiectiv si promovarea inovatiei in stiinta serviciilor prin imtermediul unui model de educatie deschis si continuu si prin intermediul unei infrastructuri IT cu resurse virtualizate, ce pot fi accesate ca servicii. Platforma cloud permite stabilirea unui spatiu deschis, interactiv de colaborare intre institutii de educatie superioara, industrie si agentii guvernamentale, dedicat promovarii inovarii serviciilor prin intermediul demonstratiilor, studiilor de caz si transferului tehnologic de solutii pentru sisteme de servicii bazate pe IT.


Solutia IBM CloudBurst ofera un nou model de consum si livrare inspirat de servicii internet ce evidentiaza urmatoarele caracteristici esentiale de care vor beneficia serviciile de educatie: servicii la cerere; acces permanent la retea; concentrarea resurselor independent de locatie; elasticitate rapida, economisirea fondurilor pentru universitatile publice.


Universitatea Politehnica din Bucuresti gazduieste, de asemenea, Centrul de Competente IBM Linux.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite